Ugens anbefaling: Verdensklassejazz i Kedelhuset

Christian Kloch Larsen 

Den landsdækkende vinterjazzfestival bringer italiensk stjernepianist til Silkeborg

MUSIK Det er lykkedes for Kedelhuset at få en af de helt store internationale jazznavne til Silkeborg, nemlig italienske Enrico Pieranunzi Trio.

Pieranunzi er i Danmark for tiden i forbindelse med den landsdækkende vinterjazzfestival, og på vinterens sidste kalenderdag, som er på lørdag 29. februar, kommer han til byen med sin trio. Pianisten og komponisten Enrico Pieranunzi er en verdensstjerne inden for jazzen. Han er kendt for at spille poetisk med en nuanceret harmoni og en elegant behersket tilgang til moderne post-bop-jazz. Han har mere end 70 indspilninger under eget navn og er ophavsmand til over 300 kompositioner.

Han har igennem sin mangeårige karriere arbejdet med mange af de allerstørste jazzmusikere i verden som for eksempel Lee Konitz, Chris Potter, Chet Baker, Joey Baron, Paul Motioan og Marc Johnson.

Enrico Pieranunzi er kendt for sin imponerende karriere som jazzpianist, men har sideløbende også haft en karriere som klassisk koncertpianist og har været ansat som professor ved konservatoriet i Rom, som regnes for at været et af de fineste i verden.

Der er således lagt op til en stjernestund i selskab med en jazzmusiker i verdensklasse, og derfor er koncerten med Enrico Pieranunzi Trio denne uges anbefaling fra kulturredaktionen.