Voel-træner: Dobbeltjob er ikke optimalt

Jesper Jensens rolle som dansk landstræner og Team Esbjerg-træner er problematisk, mener flere trænerkolleger

HÅNDBOLD Det er en konkurrenceforvridende fordel, at manden på Team Esbjergs cheftrænersæde, Jesper Jensen, også er dansk landstræner.

Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse, som TV2 Sport har lavet blandt cheftrænerne hos Team Esbjergs 13 konkurrenter i HTH Ligaen, efter Jesper Jensen mandag blev præsenteret som ny landstræner for kvindelandsholdet.

I undersøgelsen giver trænerne i København, Herning-Ikast, Silkeborg-Voel og Randers udtryk for, at de ikke ser dobbeltjobbet som en optimal løsning. Trænernes kritik går blandt andet på, at Esbjerg får en stor fordel, når klubben skal rekruttere spillere.

Silkebog-Voel-træner Jakob Andreasen ser ikke umiddelbart det store problem i, at Jesper Jensen potentielt kunne være med til rekruttere spillere til Esbjerg, men der er et men:

- Problemet er ikke så voldsomt, som man vil gøre det til. Ikke hvis det er en kort tid, han skal være landstræner og træner for Esbjerg på samme tid. Jeg håber da, at dobbeltjobbet ophører så hurtigt som muligt, så Jesper Jensen kan bruge al sin energi på at være landstræner. Det vil være det mest optimale, siger Jakob Andreasen til Midtjyllands Avis.

Han tilføjer:

- Jesper Jensen er i mine øjne den rigtige person til jobbet. Jeg ville bare ønske, at har kunne være landstræner på fuld tid, så vi kunne få det bedste ud af ham. Eksempelvis så han kunne komme ud i haller for at se og tale med spillerne. Det kan blive problematisk, når han i forvejen har Esbjerg til kampe i både Danmark og i Champions League.

Kan havne i et dilemma
København-træner Claus Mogensen siger til TV2 Sport, at han mener, at spillere kan blive sat i et dilemma.

- Hvis Jesper Jensen eksempelvis siger til en spiller: »Jeg vil gerne have dig til Esbjerg«, hvordan skal vedkommende så forholde sig? Det bliver enormt svært for spilleren, for hun kan tænke, at det bedste måske er bedst at blive i sin klub, men når det nu er landstræneren, der spørger, så kan min chance for at spille på landsholdet måske blive større, hvis jeg tager til Esbjerg,

Trænerne i Ajax, Aalborg, Horsens, Nykøbing Falster, Aarhus og Holstebro mener, det er i orden at dobbeltjobbe, men at konstruktionen også rummer udfordringer.

Cheftrænerne i Odense og Skanderborg kalder dobbeltjobbet for en god løsning, mens Viborg-træner Jakob Vestergaard ikke har ønsket at forholde sig til rundspørgen.

Jesper Jensens kontrakt som landstræner løber til sommeren 2023. Hans kontrakt med Team Esbjerg udløber året inden. /ritzau/kim