Kig op: Helikoptere træner over Silkeborg

Kenneth Husum 

SILKEBORG En helikopter-formation fra Flyvestation Karup vil lidt over kl. 12 torsdag passere over Silkeborg, mens der bliver trænet formationsflyvning.

Ifølge Flyvevåbnet bliver der tale om hel del Fennec-helikoptere og en enkelt EH101.

Flyveturen og formationen markerer, at Fennec-flåden har rundet 80.000 flyvetimer, siden de første helikoptere blev leveret til Danmark for 30 år siden. Dengang skulle helikopterne først og fremmest bekæmpe kampvogne med deres guidede panserværnsvåben, mens de i de seneste to årtier er overgået til at lave overvågning, eftersøgning og lettere transportopgaver i stedet - herunder både i Irak og Afghanistan.

I dag bliver Fennechelikopterne især anvendt som støtte til specialoperationsstyrkerne, Politiet og det civile beredskab, hvor de hyppigste opgaver er at eftersøge forsvundne personer til lands og yde støtte til kriminalitetsbekæmpelse.

Helikopterne letter fra Karup kl. 11.30 og vil efter en tur over Holstebro og Herning passere over Silkeborg kl. 12.14 og derefter kl. 12.22 over Kjellerup, inden de kl. 12.30 er tilbage i Karup.