Straffedrama: SIF ude af pokalturneringen

Mathias Mark Iversen 

Silkeborg IF måtte se sig slået af AC Horsens efter en straffesparkkonkurrence i pokalturneringens kvartfinale

FODBOLD SIF er ude i pokalturneringen efter at have tabt til AC Horsens i kvartfinalen.

Kampen måtte helt ud i straffespark for at finde en vinder. Det blev til hele ni spark til hvert hold, inden AC Horsens trak sig sejrsrigt ud af duellen.

1161 tilskuere overværede kampen på stadion. En stor del - godt 250 - af dem var kommet fra Silkeborg for at støtte op om deres hold. Flere gange i løbet af kampen gav de god lyd fra sig.

Første halvleg byder på lidt blandede muligheder. AC Horsens er tæt på med blandt andet et hovedstødsforsøg fra Simon Okosun og et hårdt skud fra Michael Lumb.

Disse chancer blev fulgt op af et mål til hjemmeholdet. Efter 21 minutter omsat minutter omsat til et mål. En clearing fra Frederik Alves rammer Hallur Hansson, der sender den videre til Rune Frantsen. Han får en én-mod-én med Rafael Romo og sender den uden de store problemer i nettet til 1-0.

Frem mod pausen kom SIF bedre med, men det blev aldrig rigtig farligt. Junior Brumado, Mads Emil Madsen og Nicolai Vallys forsøgte alle, men deres skud ledte ikke til et mål.

Efter 56 minutter får SIF en god mulighed for et komme tilbage i opgøret. Jeppe Okkels driver bolden frem i venstre side. Han forsøger sig med et skud på kanten af feltet, mens desværre for ham og SIF går den forbi med nogle centimeter.

Fem minutter efter er indskiftede Alexander Lind på spil. På en aflevering af Nicolai Vallys kommer han op til AC Horsens-feltet. Sparket er dog ikke med kvalitet, og derfor ryger bolden et godt stykke over mål.

Efter en død periode i kampen kommer SIF på måltavlen. Svenn Crone står i højre side af banen. Her finder han Mads Emil Madsen i et dybt løb fra midtbanen. Han trykker af i fjerneste målhjørne og udligner. Noget der mere end behager de fremmødte SIF-fans.

Efter scoringen bølger det frem og tilbage. AC Horsens er farligst, mens SIF lurer på kontraer.

I overtiden har AC Horsens et indkast. Efter lidt flipperspil i boksen, kommer Rafael Romo ud i en superredning, der sender kampen ud i overtid.

Den forlængede spilletid har SIF i førersædet. Det er dem, der har mulighederne, og flere gange er det tæt på.

Fem minutter inde i den forlængede spilletid sender Mads Emil Madsen et skud afsted, som Matej Delac kun kan parere. Her er Alexander Lind tæt på opfølgningen, men han når den - for ham - desværre ikke.

Og det kommer næsten ikke tættere på, da Mads Emil Madsen lukrerer på indskiftede Emil Holtens forarbejde. Mads Emils skud blokeres på stregen af en AC Horsens-spiller.

I overtiden af tillægstiden får AC Horsens et hjørnespark,

Det bliver ved chancerne, og derfor går kampen i straffesparkskonkurrence.

Her tog Rafael Romo det første straffespark fra AC Horsens, men siden brændte Frederik Alves fra 11-meterpletten. Begge klubber måtte bruge ni sparkere, før vinderen blev fundet.

Men da turen kom til Filip Lesniak, tog Matej Delac fra. På et svagt skud i venstre hjørne, var AC Horsens-målmanden hurtigt nede. Og da Peter Therkildsen scorede efterfølgende blev det til et pokalexit for SIF.