Utæt kloakrør lukker Trækstien

Mette Andersen 

Stort pres på renseanlægget på Søholt får kloakvand til at pible ud af kloakledning, og det får Silkeborg Forsyning til at lukke Trækstien på kort strækning i Silkeborg

SILKEBORG Et læk i en kloakledning får nu Silkeborg Forsyning til at spærre et stykke af Trækstien af ved Søholt Renseanlæg.

Den rekordhøje vandstand giver et stort pres på renseanlægget på Ege Allé, og det har fået en kloakledning under Trækstien neden for renseanlægget til at lække.

Ifølge driftsleder Anders Krogager er kloakledningen lækket, så vandet nu pibler ud af samlingerne. Og eftersom der er tale om kloakvand, der ganske vist er blandet med regnvand, har forsyningen valgt at være på den sikre side og spærre Trækstien af indtil videre, så man ikke risikerer, at løbere, hundeluftere eller andre kommer til at træde ud i det urensede vand.

Trækstien er spærret af fra den lille sti lige vest for rensningsanlægget og cirka 200 meter ind mod midtbyen.

- Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt med en utæt kloakledning, og vi skal på sigt have fundet en løsning, så rørene ikke lækker. Vi har forsøgt at lappe ledningen, men det er svært at gøre noget, så længe vandstanden er så høj og en stor del af Trækstien står under vand, siger Anders Krogager.

Trækstien er dog stadig oven vande nedenfor renseanlægget og ind mod Ansvej, men bliver nu lukket på et par hundrede meter for at undgå, at mennesker kommer i nærkontakt med det udsivende kloakvand.