Præstations-samfundets rovdrift

SILKEBORG »Præstationssamfundet driver rovdrift på os!«. Sådan lyder den dramatiske overskrift, når professor i sociologi ved Aalborg Universitet, Anders Petersen, holder foredrag i Silkeborg Højskoleforening mandag 9. marts kl. 19.30.

I oplægget siger Anders Petersen: »Vi er blandt verdens lykkeligste folk, men alligevel florerer stress, angst og depression. Særligt de unge er hårdt ramt. De er pylrede og forkælede, råber nogle, mens andre mener, at de unge psykologiserer alting. Jeg mener, at de unge er ramt af præstationssamfundet, som sætter dem under et voldsomt pres. Et pres, der ikke kun er forbeholdt de unge, men som mærkes i store dele af befolkningen. Hvordan skal vi forstå dette, og hvad kan vi eventuelt gøre ved det?«

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet, og holdes i Lunden på Vestergade.