BSH tilbage i top-4 efter pligtsejr

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg hentede den ventede udesejr mod Nordsjælland Håndbold

HÅNDBOLD Mandag aften tilbageerobrede Bjerringbro-Silkeborg ligaens fjerdeplads efter en sikker udesejr i Hillerød, hvor Nordsjælland Håndbold måtte se sig slået med 30-34.

Royal Stage, som arenaen hedder, kan rumme 3000 tilskuere, men offentligheden havde ikke adgang til kampen grundet frygten for spredning af coronavirus.

Det gav en tam kulisse, hvor en gruppe frivillige fra Nordsjælland Håndbold forsøgte at klappe liv i hjemmeholdet, som svarede igen med at bringe sig i front med 4-3 i indledningen.

Men da Aljosa Rezar meldte sig ind i målet, blev bundholdet hægtet af, og i den modsatte ende strøede Sebastian Skube omkring sig med gode afleveringer, som holdkammeraterne profiterede af.

Gæsterne trak stille og roligt fra, og efter et kvarters spil var Bjerringbro-Silkeborg foran med tre mål ved stillingen 5-8. Den føring blev stille og roligt udbygget frem mod pausefløjtet, hvor stillingen var 14-18 i gæsternes favør.

Kampbilledet ændrede sig ikke væsentligt efter pausen, selvom Nordsjælland Håndbold kortvarigt kom tættere på. 12 minutter før tid var stillingen 23-26, men så skruede gæsterne igen op for gassen og bragte sig foran med seks mål.

Slutfasen blev en rodet omgang, hvor hjemmeholdet gik frem i et offensivt forsvar, men der var aldrig fare på færde for gæsterne. BSH, der gav spilletid til unge Sebastian »Zylle« Skøtt i de sidste minutter, kørte på cruisecontrol og vandt med cifrene 30-34.

BSHerne er dermed tilbage på fjerdepladsen og har et forspring på et enkelt point ned til de nærmeste forfølgere fra Skjern inden de to sidste kampe i grundspillet.