Eksplosiv svensker skal afløse Markussen i BSH

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg har købt 22-årige William Bogojevic, der skifter fra svenske IK Sävehof med virkning fra næste sæson

HÅNDBOLD Det bliver en fremadstormende svensker, der skal forsøge at lukke hullet efter Nikolaj Markussen, når storskytten skifter til ungarske Veszprem efter denne sæson.

Mandag kan Bjerringbro-Silkeborg således offentliggøre, at 22-årige William Bogojevic købes fri af kontrakten med svenske IK Sävehof med virkning fra 1. juli 2020.

- Vi har set på og undersøgt flere muligheder, men ret hurtigt var det vores førsteprioritet at få lavet en aftale med William Bogojevic, der også havde kontrakt med sin nuværende klub, Sävehof, for den kommende sæson. Så vi skulle også i mål med en aftale med Sävehof, hvilket heldigvis er lykkedes, fortæller BSH-direktør Jesper Schou.

Den 195 centimeter høje venstreback har skrevet under på en toårig aftale og ser frem til at trække BSH-trøjen over hovedet.

- Jeg har valgt at spille for Bjerringbro-Silkeborg, fordi det er en god klub, der har store ambitioner, og det passer perfekt til mig og min udvikling. Jeg ønsker altid at vinde titler, og det håber jeg, at vi kan kæmpe godt med om, siger William Bogojevic.

Den kommende BSH-spiller ser gode muligheder for at fortsætte sin udvikling i Jysk Arena.

- Peter Bredsdorff-Larsen og trænerteamet har lang og god erfaring, så jeg ser meget frem til at lære af dem. Spillerne på holdet er en god blanding af rutine og unge talenter, så det bliver meget spændende, siger venstrebacken.

En anden type end Markussen
William Bogojevic beskriver sig selv som en hårdtarbejdende holdspiller.

- Jeg er en spiller, der altid giver mig hundrede procent, og jeg spiller med en eksplosiv stil, hvor skud og mand-mand-situationer er mine bedste egenskaber. Jeg kæmper altid hårdt for mit hold, siger svenskeren.

BSH-træner Peter Bredsdorff-Larsen glæder sig over, at William Bogojevic har takket ja til tilbuddet fra Bjerringbro-Silkeborg.

- William er en helt anden type spiller end Markussen, men jeg er sikker på, at han på sin egen måde vil bidrage til, at vi som hold også i de kommende sæsoner vil være en del af toppen af dansk håndbold, lyder det fra Peter Bredsdorff-Larsen.

Cheftræneren påpeger samtidig, at William Bogojevic allerede har vist sig flot frem i den svenske liga.

- William er en fysisk stærk spiller, og han er en moderne og alsidig bagspiller, som med sin enorme energi og power vil blive en vigtig del af vores spil. Med sine kun 22 år er William på vej frem, og han har de seneste tre sæsoner i den svenske liga udviklet sig til at blive en profil, der udover at være topscorer også blev svensk mester i sidste sæson med Sävehof, siger Peter Bredsdorff-Larsen.