Opdateret: To kommunale medarbejdere smittet med coronavirus

Kenneth Husum 

Stort idrætsarrangement aflyst tirsdag aften

Silkeborg To medarbejdere i Silkeborg Kommune er konstateret smittet med coronavirus efter en fælles ferie. Medarbejderne har ikke været på arbejde efter ferien og gik direkte i karantæne efter rejsen.

Tre kommunale medarbejdere er desuden efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger i karantæne for at undgå eventuel smitte. Det er medarbejdere, som enten har været på ferie, har en ægtefælle, som har været ude at rejse eller har været i kontakt med en smittet. Karantæneperioden for de tre medarbejdere udløber onsdag og torsdag i denne uge, og Silkeborg Kommune har ikke informationer om, at de pågældende medarbejdere er blevet syge.

De i alt fem medarbejdere kommer fra fire forskellige afdelinger, og deres sygdom og karantæne påvirker ikke driften i de pågældende afdelinger.

- Det er blevet håndteret som en almindelig sygemelding i de forskellige afdelinger, oplyser kommunikationschef Hans Mogensen, Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune har valgt at aflyse den årlige prisfest for idrætsudøvere tirsdag aften. Arrangement har ca. 300 tilmeldte og er aflyst på baggrund af henvendelser fra klubberne om bekymring for smittespredning, da mange eliteidrætsudøvere rejser meget.

- Vi vil hædre de enkelte idrætstalenter på et senere tidspunkt. Vi har ikke endnu taget stilling til hvornår og hvordan, siger Jeppe Thøgersen, sektionsleder for kultur, fritid og idræt.

Aflysning af flere arrangementer kan komme på tale.

Krisestaben følger fortsat situationen nøje, og Silkeborg Kommune følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og øvrige myndigheder.