SIF slog AGF efter kæmpe drama

Michael Helligsø 

Der var to røde kort i en medrivende mandagskamp, der sikrede Silkeborg IF tre livsvigtige point

FODBOLD Silkeborg IF lever stadig i bunden af Superligaen.

Mandag aften vandt bundproppen for anden gang i denne sæson over AGF, der denne gang blev besejret 2-1 efter en meget dramatisk affære foran tomme tribuner på Jysk Park.

Sejren blev grundlagt på en effektiv første halvleg, hvor Junior Brumado og Nicolai Vallys bragte hjemmeholdet på vinderkurs.

Efter pausen reducerede Patrick Mortensen på straffespark efter en situation, der tilmed gav rødt kort til Svenn Crone, men kort efter blev AGFs Nicklas Backman også smidt ud efter sin anden advarsel.

I slutfasen reddede SIF stormen af og sikrede de tre point, der giver holdet håb i nedrykningsstriden.

I første halvleg var Silkeborg IF ellers slemt på hælene. Der var ikke engang spillet et kvarter, da Patrick Mortensen brændte en stor chance, og 20 minutter senere var heldet med SIF, da Jakob Ankersen ramte stolpen efter et hårdt indlæg fra Casper Højer.

Mustafa Amini kom også til en stor chance for AGF, mens SIF ikke tilspillede sig meget andet end en god portion hjørnespark.

Men med 10 minutter til pausen kom værterne pludselig foran. Jeppe Okkels helkiksede et skud, der trillede hen til Junior Brumado, der sikkert sparkede sit første superligamål i kassen.

Fire minutter senere blev det endnu bedre for SIF. Igen forsøgte Jeppe Okkels sig, og denne gang røg en ripost hen til Nicolai Vallys, der nemt kunne score til 2-0. Til stor jubel for de SIF-fans, der var stimlet sammen uden for stadion bag den ene endetribune.

Efter pausen sad AGF tungt på begivenhederne, mens SIF havde travlt med at forsvare sig.

I det 62. minut kom Nikolaj Poulsen til en stor chance efter en kæmpe brøler af Frederik Alves, men Filip Lesniak reddede afslutningen på stregen.

Kort efter gik den ikke længere for SIF. Svenn Crone begik et dumt straffespark, da han holdt Patrick Mortensen i trøjen i en oplagt scoringsposition, og forseelsen kostede derfor et rødt kort.

Patrick Mortensen udnyttede selv straffesparket med 20 minutter igen, og så var der ellers dømt total overlevelse for SIF.

Men bare fem minutter senere fik AGF også smidt en mand ud. Nicklas Backmann brokkede sig højlydt, da AGF i den grad følte sig snydt for straffespark, og det kostede svenskeren advarsel nummer to.

I slutfasen pressede AGF på for en udligning. Den tidligere SIF-angriber Nicklas Helenius sparkede et frispark i muren, og i de sidste minutter sparkede gæsterne konsekvent bolde ind i boksen.

Men de helt store chancer udeblev, og så kunne SIF-spillerne til sidst juble over sejren, der betyder, at holdet kun har to point op til Esbjerg med to kampe igen af grundspillet.