Coronavirus: Lokale sportsklubber lukker helt ned

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel KFUM, Silkeborg IF, Bjerringbro FH og Kjellerup IF lukker ned for alle aktiviteter

HÅNDBOLD Regeringens seneste tiltag for at begrænse yderligere spredning af coronavirus kommer til at lamme den nationale og den lokale sportsscene.

Onsdag aften kunne Dansk Håndbold Forbund (DHF) oplyse, at alle kampe, stævner og arrangementer for alle rækker aflyses. Men det er ikke kun afviklingen af kampe, der lukkes ned for.

Silkeborg-Voel KFUM, der har omkring 700 medlemmer, har således besluttet, at samtlige træninger for alle klubbens hold aflyses fra dags dato og frem til 30. marts 2020.

- Vi har valgt at melde ud så hurtigt som muligt, så alle spillere og trænere kender til situationen. Det skal være enslydende for hele foreningen, så der ikke er nogle enkelte, som måske tænker, at man godt kan træne, mens andre ikke vil. Derfor har vi taget beslutningen og sagt, at vi lukker ned nu, siger formanden for hovedbestyrelsen i Silkeborg-Voel KFUM, René Andersen, til Midtjyllands Avis.

Vanen tro var der ellers fuldt program i Voel Hallen i den kommende tid, men med regeringens anbefaling om at aflyse indendørs arrangementer med over 100 deltagere, var en nedlukning af foreningens aktiviteter uundgåelig.

- Det er en stor del af de unges liv, som brat lukker ned. Men alle gør det, og derfor er det også en naturlig konsekvens, at vi følger trop for at sikre vores spillere og trænere bedst muligt i forhold til den sundhedsmæssige situation, siger René Andersen.

DHF har endnu ikke meldt ud, hvad konsekvensen bliver i forhold til op- og nedrykning i de forskellige rækker. Det vil ske i løbet de kommende dage, oplyser forbundet.

- Det er ikke meldt ud endnu, og som forening er vi også spændt på at se, hvordan man forholder sig til de forskellige ting. Jeg ved ikke, om man bare kommer til at tage udgangspunkt i stillingen, som den ser ud nu, konstaterer René Andersen.

Silkeborg-Voel og de øvrige danske klubber er dermed i venteposition.

- Det er altid trist, når der sker sådan noget. Nu bliver sommerferien forlænget for mange af holdene, inden vi kan gå i gang med sommertræningen. Det her er en brat afslutning på en lang sæson, og mange af holdene havde glædet sig til at komme ud og spille afgørende kampe her til sidst. Men nu er situationen sådan her, og det er der ikke noget at gøre ved. Vi må op på hesten senere, og på det tidspunkt er folk måske endnu mere sultne efter en endnu længere pause, lyder det forhåbningsfuldt fra René Andersen.

Kollegerne i Bjerringbro FH har også besluttet at lukke ned for al træning i samme tidsrum.

Sent onsdag aften kunne Kjellerup IF ligeledes oplyse, at klubben aflyser alle aktiviteter på Bjerget. KIF afventer ydereligere information fra DBU Jylland, men forventer at diverse fodboldkampe vil blive udsat.

Det vides i skrivende stund ikke, om lørdagens lokalopgør på Bjerget mod Silkeborg KFUM afvikles, men alt tyder på en udskydelse af forårspremieren i danmarksserien.

Silkeborg Idrætsforening, der både har fodbold, håndbold, cykling, badminton, minigolf, bueskydning, sportsdans og klatring på programmet, følger også trop.

- Senest fredag 13. marts suspenderer vi i alle afdelinger træning, kampe, stævner, fællesaktiviteter og mødeaktiviteter i grupper. Det samme gør sig gældende for Veteranklubben og SIF-koret, lyder det på foreningens hjemmeside.

Midtjyllands Avis følger op på sagen - også omkring de lokale ligahold, SIF, Bjerringbro-Silkeborg og Silkeborg-Voel.