Efter uger med kraftig blæst bliver vejret udramatisk

Lidt regn, lidt sol og lidt skyer vil præge denne uges vejr, melder Danmarks Meteorologiske Institut

VEJR Vejret denne uge bliver en fredelig omgang med lidt sol, lidt regn og knap så meget blæsevejr som de seneste uger.

Det fortæller Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

- Vejret bliver ikke så dramatisk heldigvis. Der kan komme hård vind onsdag, men det er, hvad vi kan svinge os op til, siger han.

Mandag begynder med lidt regn i de østlige og nordlige dele af landet. Det hører dog op i løbet af dagen, og der kommer plads til sol.

- Ikke super solskin, men blandet vejr med skyer og sol. Når solen kommer frem, bliver det lunt op til ti grader. Hvis man er ude, så er det ganske behageligt, siger Henning Gisselø.

Natten til tirsdag kan temperaturerne nå frysepunktet, og der kan ifølge meteorologen være glat på vejene og is på bilruderne tirsdag morgen.

Landet bliver delt i to
Tirsdag deles landet op i to, melder Gisselø. Den nordvestlige del får skyer og regn, mens den sydøstlige del bliver overvejende tør og med lidt eller nogen sol.

- Onsdag bliver vejret kedeligt, mest skyet og en overgang med småregn til hele landet. Vinden bliver jævn til hård, siger Henning Gisselø.

Torsdag bliver ifølge meteorologen en pæn dag med tørvejr og lidt til nogen sol.

- Det er nok den dag, hvor vi får mest sol. Fredag kommer til at ligne torsdag og bliver også rimelig pæn. Temperaturerne vil ligge mellem seks og ti grader, siger Henning Gisselø.

Ifølge meteorologen er ugens vejr en typisk omgang for de første forårsmåneder.

- I marts og april er det fredeligste vejr som regel. Især april.

- Vejrmæssigt er det ikke overraskende, at vi ligger i kedelige vejrperioder. Kraftigt blæsevejr i sidste uge var derimod usædvanligt, siger Henning Gisselø.

Både natten til fredag og natten til lørdag er nattefrost sandsynligt.

Weekendens vejr ser også ud til at blive roligt med tørvejr og lidt til nogen sol.

/ritzau/