Anders Dam ville fra sit kontor i Jyske Bank i Vestergade have haft udsigt til højhuset på 12 etager. - Der kom mange gode pointer og argumenter frem på bytingsmødet. Det er én af forklaringerne på, at vi vælger ikke at bygge et højhus, siger Anders Dam. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Jyske Bank til corona-pressede erhvervskunder: Vi står klar til at hjælpe med løsninger

Søren Nielsen 

SILKEBORG De økonomiske problemer som følg af corona-krisen mærkes nu også i Jyske Bank, der oplever flere henvendelser fra især erhvervskunder, som har brug for ekstraordinær rådgivning.

Det fik topchef Anders Dam til tasterne søndag aften på twitter, hvor han skrev:

»JB er klar til at hjælpe kunderne i den kommende svære tid. Vi er i dialog med mange af vore erhvervskunder om deres meget forskellige behov, primært i de brancher der bliver ramt hurtigt og hårdt. Der arbejdes målrettet på at lave de løsninger, der passer til den enkeltes behov.«

Sænkede renten
Søndag aften dansk tid meddelte den amerikanske centralbank, at den for anden gang på 12 dage sænker renten og præsenterer samtidig flere tiltag, der skal dæmpe de økonomiske konsekvenser af coronavirusset.

- Effekterne af coronavirusset vil påvirke den økonomiske aktivitet på den korte bane og udgør en risici i forhold til de økonomiske udsigter, skriver centralbanken om beslutningen.

Renten er blevet sænket med én procent, og renten er nu på 0,00-0,25 procent.

Den lavere rente skal gøre tilskynde bankerne til at låne flere penge ud til virksomheder og forbrugere.

Samtidig kan det tilskynde til at investere og købe nye ting i stedet for at spare op.

Ud over at sænke renten har USA’s centralbank flere andre tiltag i posen, som også skal være med til at dæmpe de økonomiske slag fra coronavirusset.