Arriva justerer: Færre togafgange fra mandag

Silkeborg Fra i dag mandag ændrer Arriva køreplanen for togene foreløbigt frem til påske.

Antallet af afgange reduceres for at sikre en mere stabil drift på både regional- og fjerntrafikken.

Tilpasningen sker, fordi der er markant færre rejsende i den kollektive trafik. Det skyldes blandt andet, at den gradvise nedlukning af offentlige arbejdspladser, samt skoler og institutioner har givet et ekstra nyk nedad i antallet af passagerer.

- Vi oplever et markant fald i antallet af passagerer, og derfor giver det ikke mening at fortsætte driften ud fra den normale køreplan, siger Susanne Hejer, togdirektør i Arriva, i en pressemeddelelse.

Hun opfordrer passagererne til at holde sig orienteret om de aktuelle togafgange på rejseplanen.dk, der altid er opdateret.

Ændringerne i køreplanerne gælder desuden også for DSB, Metroselskabet og Bornholmslinjen (Molslinjen). Både Arriva, DSB og Metroselskabet følger udviklingen i antallet af rejsende tæt og vil sørge for at indsætte ekstra kapacitet, hvis der mod forventning skulle opstå høj belægning i togene, lyder det i en pressemeddelelse.