Region Midtjylland modtager værnemidler fra Alibaba-stifter

Søren Nielsen 

Region Midtjyllands centrale lager har nu modtaget de donerede værnemidler, der skal fordeles til regioner og kommuner i hele landet

MIDTJYLLAND På vegne af landets regioner og kommuner har Region Midtjyllands centrale lager i Østjylland netop taget imod 16 paller med ansigtsmasker og beskyttelsesdragter.

Værnemidlerne er en donation fra kinesiske Jack Ma Foundation, som stiften af den kinesiske handelsvirksomhed Alibaba står bag.

- Vi takker for hjælpen fra Kina. Donationen hjælper os med at holde høj sikkerhed for vores ansatte. Personalets sikkerhed har høj prioritet af hensyn til de ansatte selv, deres pårørende, patienterne og resten af landets borgere. Værnemidlerne sikrer at vi kan beskytte medarbejdere mod coronavirus, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Til hele landet
De donerede værnemidler skal hurtigt fordeles til resten af landets regioner og kommuner.

Inden det sker, skal hygiejnesygeplejersker fra Region Midtjylland vurdere, hvilke behandlingssituationer de donerede masker og beskyttelsesdragter kan benyttes i.

- Vi forventer at de fleste donerede varer er standardvarer, som vi ved, hvordan vi kan benytte i sundhedsvæsnet. Sikkerheden er afgørende, derfor går hygiejnesygeplejerskerne straks i gang med at vurdere, hvilke funktioner de donerede varer kan gøre gavn i, siger Dorte Christensen, Afdelingschef i Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland.

Masker og beskyttelsesdrager skal i første omgang fordeles til regionerne efter en fast fordelingsnøgle udregnet på baggrund af bl.a. indbyggertal. Det sker for at sikre alle egne af landet en fair andel af donationen.

Den ankomne donation fra Jack Ma Foundation omfatter:

5000 Visirer

5000 Beskyttelesdrager

Knap 500.000 mundbind