Ny politidirektør: Lidt som at vende hjem

Da Helle Kyndesen i går, onsdag 1. april, tiltrådte som ny politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, blev det en noget anderledes start, end den hun havde planlagt

Ikke meget er lige nu, som det plejer, og der var ingen håndtryk eller turné rundt til de forskellige afdelinger, da Midt- og Vestjyllands Politi i går, onsdag 1. april, bød velkommen til sin nye direktør.

- Det er selvfølgelig specielt at tage over midt i den særlige situation, vi har nu. Men heldigvis kender jeg politikredsen rigtig godt, den er velfungerende, og politiet er her stadig for borgerne og løser opgaverne både på land og i by, siger Helle Kyndesen, der altså nu har overtaget roret i Midt- og Vestjyllands Politi efter Jens Kaasgaard, der går på pension.

Helle Kyndesen har i flere omgange været ansat i kredsen – senest som vicepolitidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi fra 2007 til 2012, hvor hun var med til at opbygge den nye politikreds.

- Så for mig er det lidt som at vende hjem, og jeg har glædet mig rigtig meget, siger den nye politidirektør, der også selv bor i kredsen.

Helle Kyndesen ser især frem til, når Corona-situationen tillader det, at komme rundt i det midt- og vestjyske og møde både medarbejdere og politiets forskellige samarbejdsparter.

- Det er for eksempel vigtigt for mig at komme rundt og hilse på borgmestrene. For selv om jeg kender området godt, så er der alligevel sket meget i de år, jeg har været væk fra kredsen, og det er vigtigt at blive opdateret på, hvad der rører sig hos borgerne i de enkelte kommuner, sådan at vi fortsat kan være et nært politi, der er i øjenhøjde med midt- og vestjyderne, siger Helle Kyndesen.

Trygheden i fokus
Det er selvfølgelig anderledes at træde ind som politidirektør i en tid, hvor der er vendt op og ned på det, vi kender, hvor meget er sat på pause, og hvor man nærmest dagligt tilpasser sig nye dagsordener.

- Lige nu skal vi både bidrage til, at samfundet kommer godt gennem perioden med Corona-virus, blandt andet ved at håndhæve nye regler for forsamlinger, og samtidig skal vi beskytte borgerne mod kriminalitet, siger Helle Kyndesen og fortsætter:

- Vores opgave er jo først og fremmest at sørge for, at borgerne stadig kan være trygge, selv om vi står i en helt ny situation. Og det kan de. Vi er stadig til stede, vi kører stadig patrulje, og vi efterforsker stadig sager.