Søren Kristensen er færdig som Socialdemokratiets borgmesterkandidat

Brian Holst 

Søren Kristensen bliver alligevel ikke manden, der skal kæmpe om borgmesterposten. Ny mand er sat i spidsen for den socialdemokratiske byrådsgruppe

SILKEBORG Søren Kristensen (S) er færdig som gruppeformand og borgmesterkandidat for den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Han blev væltet på et møde, hvor blandt andet den socialdemokratiske byrådsgruppe deltog, og hvor det stod klart, at der ikke er opbakning til den nuværende viceborgmester i Silkeborg Kommune.

- Jeg meldte mig som borgmesterkandidat i januar, da der var opbakning fra byrådsgruppen og partiledelsen. Denne opbakning er ikke længere til stede, og derfor vælger jeg at trække mig som både gruppeformand og borgmesterkandidat, siger Søren Kristensen i en pressemeddelelse fra partiet.

Heraf fremgår det desuden, at mødet blev holdt for at »sikre en stærk og enig byrådsgruppe frem mod kommunalvalget 2021«. I den efterfølgende omkonstituering blev byrådsmedlem Lars Faarup valgt som ny gruppeformand. Rune Kristensen fortsætter som gruppenæstformand.

Det er ellers blot få måneder siden at formanden for partiforeningen, Henrik Smedegaard Larsen, til generalforsamlingen i Silkeborgs Socialdemokratiske parti- og kredsforening i Lunden, gav sin fulde opbakning til Søren Kristensen.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at udtrykke min 100 procent opbakning til Søren Kristensen som vores borgmesterkandidat til næste byrådsvalg. Der er stor respekt for Sørens arbejdsindsats i byrådet og den kæmpe indsigt, han har i de kommunale forhold, sagde han på mødet.

Opbakningen skete til trods for, at der gennem længere tid har været uro omkring Søren Kristensens position. Blandt andet valgte det daværende socialdemokratiske byrådsmedlem, Lars Hansen, at blive løsgænger fordi det igen var Søren Kristensen, der var udset til at skulle være borgmesterkandidat.

Byrådsmedlem Lars Faarup er - trods langvarig uro i Socialdemokratiet - klar til at tage over som gruppeformand.

- Det vigtigste er, at vi nu ser fremad, og at vi sikrer en stærk og velfungerende byrådsgruppe som det bedst mulige udgangspunkt for det politiske arbejde frem imod det kommende kommunalvalg, der gerne skulle resultere i et magtskifte i Silkeborg Kommune. Det vil jeg arbejde hårdt for, siger Lars Faarup.

Socialdemokratiet i Silkeborg vælger borgmesterkandidat på en generalforsamling den 31. august.

Midtjyllands Avis følger op på sagen med artikler senere i dag på midtjyllandsavis.dk og i papiravisen.