Du kan støtte indsamling: Penge og sympati strømmer ind til konkurstruet Hjejlen

kenneth husum og Brian Holst 

Unge ildsjæle har iværksat en indsamling som skal hjælpe Hjejlen gennem den største krise i hendes 159 års levetid. - Vi mærker en helt overvældende opbakning, siger bestyrelsesformand, Peter Stampe

SILKEBORG I løbet af kort tid håber Hjejleselskabet på, at private donationer har boostet økonomien i det kriseramte selskab med halvanden million kroner.

Det konstaterer bestyrelsesformanden Peter Stampe efter at det i går kom frem, at Hjejleselskabet står overfor en truende konkurs på grund af coronakrisen.

- Vi har kun udgifter og ingen indtægter for tiden. Derfor er det helt overvældende at mærke opbakningen efter det i går kom frem, at vi har store økonomiske problemer. Hjejledirektøren og jeg har ikke lavet andet end at tale i telefon med godhjertede mennesker, som ønsker at støtte op og som absolut ikke ønsker, at vi ender med en konkurs og dermed med en risiko for, at Hjejle-flåden må flytte fra Silkeborgsøerne. Det har været rørende at opleve støtten, siger Peter Stampe.

Han har fået tilkendegivelser fra mennesker, som ønsker at donere op til 10.000 kroner, og som »blot« har bedt om at få et kontonummer, så de kan overføre pengene.

Da Junior Chamber Silkeborg i går formiddag læste nyheden i Midtjyllands Avis om de økonomiske vanskeligheder i Hjejleselskabet tog de unge ildsjæle straks initiativ til en indsamling.

- For os er det altafgørende, at vi, når vi kommer på den anden side af krisen, igen kan samles om spændende naturoplevelser og se Silkeborg fra sine bedste sider, siger Sonja Marie Overgaard, der er formand for Junior Chamber i Silkeborg.

Det er allerede nu muligt at give donationer til Hjejlen gennem den private indsamling. Junior Chamber håber at samle mindst en million kroner, der vil gå ubeskåret til at redde Hjejleselskabet. Indbetalinger kan ske allerede nu på kontonummeret 7170 - 0002403727, hvor man skal huske at skrive »Hjejlen« i notatfeltet.