Brand ved byggeri gav enorm røgsky

Kenneth Husum 

Midtjysk Brand & Redning fik hurtigt branden under kontrol

Silkeborg En brand i forbindelse med et byggeri på Gubsøbakken øst for Viborgvej gav kort efter kl. 8.30 en enorm røgsky over den nordlige del af Silkeborg.

Alarmen til Midtjysk Brand & Redning lød på brand i villa eller rækkehus, men det viste sig, at der var tale om brand i noget flamingo.

Den enorme røgudvikling vakte stor opsigt og gav anledning til lange køer af biler i området.

Brandfolkene fik relativt hurtigt branden under kontrol.

Branden opstod, hvor der lige nu er ved at blive opført et veteranbil-museum.

------------

Opdatering klokken 09.40: Brand-Indsatsleder Allan Riisberg oplyser, at der var ild i et 45 centimeter dybt lag gulvisolering på et areal af cirka 200 kvadratmeter.

Der er ved at blive opført en bygning, som indtil videre alene udgøres af soklen og den nu brændte gulvisolering. Det var under arbejdet med at smelte render i flamingo-isoleringen, at branden opstod.

- Bygningsarbejderne fortalte, at de vendte ryggen til byggeriet i et minut. Og da de så til det igen, så havde branden allerede udviklet sig så stærkt, at de ikke selv kunne gøre noget ved det, siger Allan Riisberg.

Den store og sorte røgsky kunne ses vidt omkring, blandt andet i Kjellerup. Vind- og vejrforhold medførte, at røgen stod til vejrs og opløstes oppe i luften. Det var godt, for røgen var meget sundhedsskadelig.

Ingen kom til skade, men nu forestår et udbedringsarbejde af det igangværende byggeri af fundamentet.