Aggressiv adfærd: AGF-direktør straffes for optrin på Jysk Park

Mathias Hove Andersen 

AGF-direktør Jacob Nielsen overfusede dommerkvartet efter nederlag i Silkeborg. Vredesudbruddet koster en bøde på 10.000 kroner

FODBOLD Fodboldens Disciplinærinstans straffer AGF med en bøde på 10.000 kroner, fordi klubbens administrerende direktør, Jacob Nielsen, overfusede dommerkvartetten i spillertunnellen på Jysk Park efter superligakampen mandag 9. marts, som Silkeborg IF vandt med 2-1.

Det fremgår af en kendelse, som disciplinærinstansen har afsagt 15. april, som nu er tilgængelig på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside.

Kampen blev dømt af Benjamin Willaume-Jantzen, og af dennes indberetning fra kampen fremgår det, at AGF-direktøren blandt andet har råbt »fucking fjols« efter dommerne, da han rasede efter nederlaget.

I beskrivelsen af optrinnet og de højlydte protester nævnes også sprogbrug som »I er så fucking ringe« og »centrumsøgende nar«, hvilket dommeren vurderede som aggressiv adfærd.

I forbindelse med sagen har AGF indsendt en redegørelse. Jacob Nielsen kan ikke genkende dommerens beskrivelse af forløbet, men AGF-bossen erkender, at han har henvendt sig til kampens dommer i en kontant tone med direkte vendinger.

Direktøren var meget utilfreds med udvisningen af anfører Niklas Backman i det 78. minut, som AGF kalder kampafgørende.

Jacob Nielsen erkender at have brugt ordet »centrumsøgende« og vil ikke afvise, at han har kaldt selve kendelsen for »fucking ringe«. Han afviser dog at have sagt »nar« eller råbt »fjols« rettet mod dommerne.

Dommerteamet finder dog, at redegørelsen fra AGF er fjern fra virkeligheden, og Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet, at AGF-direktøren har overtrådt DBU’s adfærdskodeks.

- Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at direktøren ved kendelse af 24. august 2017 tidligere er blevet idømt advarsel for usportslig adfærd/overtrædelse af etisk kodeks, fremgår det af kendelsen.

AGF har mulighed for at indbringe kendelsen og den dertilhørende bødestraf på 10.000 kroner for Fodboldens Appelinstans.

Fodboldens Disciplinærinstans har i øvrigt tidligere afvist at nedsætte karantænen for udvisningen af Niklas Backman, som man fandt korrekt.