For mange samler sig: Østre Søbad risikerer at blive lukket af politiet

Mette Andersen 

Skilt skal forhindre mange i at samle sig på populære »hotspots« i naturen

SILKEBORG Det gode vejr har i denne uge lokket mange mennesker til Østre Søbad ved Almindsø, men nu kommer politiet med en løftet pegefinger til de sol- og sommerhungrende silkeborgensere.

Ved søbadet på Horsensvej og tre andre steder i Midt- og Vestjyllands Politikreds bliver nu sat skilte op for at gøre opmærksom på, at politiet kan forbyde ophold de pågældende steder. Det sker for at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus.

På skiltene bliver man bedt om at søge væk fra området, hvis det ikke er muligt at holde afstand til andre.

- Det er fortsat vigtigt, at alle gør, hvad de kan, for at hindre coronavirus i at sprede sig. Når vi sætter skilte op, er det for at vise borgerne, at myndighederne mener det alvorligt, siger Helle Kyndesen, der er politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Hun gør det klart, at politiet vil skride ind, hvis ikke anbefalingerne om afstand og reglerne om ikke at samles flere end 10 personer bliver respekteret.

- Så kan vi helt forbyde ophold i området. Det ser ud til at blive dejligt vejr igen i weekenden, og jeg synes, det er rigtigt ærgerligt, hvis vi er nødt til helt at forbyde folk at opholde sig i de her rekreative områder. Derfor håber jeg, at skiltene kan få de sidste med på fornuftens vogn, så det ikke bliver nødvendigt. Men sidder folk for tæt eller er for mange samlet, så tøver vi ikke med at udstede opholdsforbud, understreger politidirektøren.

Udover Østre Søbad sætter politiet skilte op ved Sdr. Anlæg og Fuglsang Sø i Herning og ved Nørresøbadet i Viborg.

Hidtil har Midt- og Vestjyllands Politi kun rejst sigtelse i ni Covid-19-relaterede sager, for langt de fleste midt- og vestjyder er gode til at følge myndighedernes anbefalinger.

Alligevel har der været områder med mere aktivitet og flere mennesker samlet, end godt er. Politiets tryghedsskabende patruljer har disse steder flere gange været nødt til at rådgive og vejlede folk - dog indtil videre uden, at der har været behov for yderligere tiltag for at forhindre for mange i at samle sig på ét sted. Nu skal de opsatte skilte i Silkeborg, Herning og Viborg få de sidste til at holde afstand, hvis de pågældende områder fortsat skal være åbne.

Helle Kyndesen opfordrer folk til at sprede sig og minder om, at der er mange andre dejlige steder at nyde naturen end ved Østre Søbad og de øvrige steder, hvor der nu kommer skilte op.

Også Østjyllands Politi har sat advarselsskilte op. Det er sket ved Tangkrogen og i Mølleparken i Aarhus og ved Bellevue Strand og Den Permanente i Risskov.