Sejler med sprit i blodet: 46-årig anholdt på Borresø

Mette Andersen og Brian holst 

Politiet kontrollerede i fredags 15 både på søerne. Tre mænd blev taget for at sejle for hurtigt, hvoraf den ene også var påvirket af spiritus

SEJS-SVEJBÆK En 46-årig mand fra Kibæk-området havde fredag fået for meget at drikke til at sejle sin båd, da han var på vandet på Borresø.

På søen var også politiet i forbindelse med en maritim indsats på Silkeborg-søerne. Klokken 15.48 blev den 46-årige mand standset på Borresø ved Svejbæk Søvej, hvor han sejlede for hurtigt - over otte knob. Han blæste alkometeret op over den tilladte promille. Det oplyser vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den spirituspåvirkede mand blev herefter anholdt og taget med på land for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt igen - nu med en sigtelse for overtrædelse af søloven for at have sejlet båden med en spirituspromille over det tilladte. Desuden vil han få en bøde for at have sejlet for hurtigt.

Det var der flere, der gjorde fredag eftermiddag. Klokken 15.20 blev en 19-årig mand fra Silkeborg standset på Julsø, hvor han sejlede hurtigere end det tilladet, og klokken 15.45 var det en 54-årig mand fra Silkeborg, der sejlede hurtige end politiet tillader. Også han bliver straffet med en bøde.