Virksomheder har fyldte lagre

Kenneth Husum 

Der kommer nye varer ind, men salget står stadig stille

SILKEBORG Virksomheder bugner lige nu med usolgte varer. Det betyder, at en stribe danske virksomheder lige nu slås med at få plads til sko, møbler og andre varer på deres stopfyldte lagre.

Der strømmer nemlig varer ind, men der bliver ikke sendt lige så meget ud, fordi salget står stille.

Sports Group Denmark med hovedsæde i Silkeborg sælger sportstøj og -udstyr. Virksomheden er på grund af vareophobningen begyndt at overveje at købe sig til ekstern lagerkapacitet for at håndtere presset.

- Indtil nu arbejder vi med at optimere egne lagerfaciliteter yderligere for at få plads til mest muligt, ligesom vi selvfølgelig forsøger at omlægge produktion og indkøb i takt med udviklingen i krisen, siger adm. direktør Bjarne Jeppesen til Jyllands Posten.

Også hos Jysk giver situationen udfordringer for ikke at få store ekstra udgifter, hvis containere med varer hober sig op. Jysk arbejder intenst med at indgå nye aftaler med leverandører om blandt andet at udskyde ordrer.