BSH-bomber på årets hold

Michael Helligsø 

Nikolaj Øris har ifølge herreligaens omfattende statistik været rækkens bedste højreback

HåNDBOLD 99 scoringer i 24 ligakampe blev det til for Nikolaj Øris, inden sæsonen blev lukket helt på grund af coronavirus.

Det gjorde Bjerringbro-Silkeborg-profilen til sit holds næstmest scorende spiller efter Johan Hansen, og præstationerne har nu også skaffet Nikolaj Øris en plads på årets hold i herrernes liga for andet år i træk.

Det er Divisionsforeningen Håndbold, der kårer holdet baggrund af MEP-begrebet (Most Effective Player), og ifølge det statistiske materiale, som bliver indsamlet i forbindelse med hver eneste ligakamp, har Nikolaj Øris været sæsonens bedste højreback.

Nikolaj Øris udtalte ellers så sent som i februar, at han ikke har været helt tilfreds med sit spil i den forløbne sæson.

- Der er ingen tvivl om, at mit niveau har været lidt lavere i år efter et par gode sæsoner, sagde han dengang til Midtjyllands Avis.

Nikolaj Øris har opnået 64,08 af de såkaldte MEP-point. Topscoreren på den liste er GOGs venstreback Lasse Møller, der har samlet 100,27 MEP-point via 144 mål og 103 assists. Han skifter næste sæson til tyske Flensburg-Handewitt.

TTH Holstebro har som den eneste klub to spillere på holdet i skikkelse af målvogter Simon Gade og venstrefløj Magnus Bramming.

Derudover er der fundet plads til ligatopscorer Nikolaj Læsø fra Århus, højrefløjen Andreas Flodman fra KIF Kolding samt stregspilleren Emil Bergholt fra Mors-Thy. Håndbold