Sådan ser Silkeborgs nye oplevelsesrute ud

Planen for Silkeborgs nye oplevelsesrute, der binder bymidten sammen med naturen og kulturen, er på plads

SILKEBORG Stierne har været der længe, men til august/september 2020 kan silkeborgensere og turister gå eller løbe tolv kilometer gennem den smukke natur, der omgiver Silkeborg midtby, via en sammenhængende oplevelsesrute under navnet Silkeruten.

Idéen er at samle de mange bynære outdoor-oplevelser i én rute, så det bliver lettere at gå på opdagelse i den varierede natur med både vand og skov, som kendetegner Silkeborg.

Den tolv kilometer lange rute løber fra Odden mod nord, langs søfronten og forbi havnen. Herfra fortsætter den til de nyanlagte søbade i syd og videre ind i Vesterskoven.

Silkeruten er en del af den store udviklingsplan, der er lavet for de attraktive arealer langs søfronten, og dermed bliver ruten, det første projekt, der realiseres.

Byliv og kultur er også en del af oplevelsen

Selv om ruten primært løber gennem naturen, giver den også mulighed for at besøge Silkeborgs hyggelige bymidte og for flere kulturelle og historiske afstikkere.

Den fører blandt andet forbi Museum Jorn, Silkeborg Museum, Aqua Akvarium og Dyrepark og Kunstcentret Silkeborg Bad. Og i skoven omkring netop Silkeborg Bad kan man opleve flere spor fra 2. verdenskrig blandt andet skyttegrave og bunkere.

Ruten videreudvikles

Den kuperede natur kan i første omgang opleves til lands, men det er planen, at ruten på sigt også skal kunne opleves til vands fra havkajakken eller SUP boardet. Derudover arbejdes der på flere tiltag, der kan styrke ruten og brugeroplevelsen.

I den kommende tid får ruten ny skiltning, stier rettes op og til august/september planlægges en større indvielse af ruten.