SIF skriver kontrakt med forsvarstalent

Michael Helligsø 

17-årige Alexander Busch har skrevet under på en tre-årig kontrakt

FODBOLD Silkeborg IF har benyttet coronapausen til at skrive kontrakt med et af klubbens unge talenter.

Den 17-årige forsvarsspiller Alexander Busch, der kommer fra Resenbro, har skrevet under på en talentkontrakt, der løber i de næste tre år. – Det er det, jeg har drømt om og arbejdet hårdt for at opnå, og derfor er jeg glad for, at det nu er på plads, siger Alexander Busch,

Han kommer fra Resenbro og spillede i Resenbro UIF, inden han som ni-årig tog til SIF. Siden har han arbejdet sig op igennem klubbens ungdomsafdeling, men det har ikke været uden udfordringer for talentet, der spiller for klubbens U17-ligahold.

– Jeg døjede en del med skader som U14- og U15-spiller, og derfor har jeg hele tiden vidst, at jeg skulle arbejde ekstra hårdt for at opnå kontrakt. Den opgave har jeg taget på mig. Gennem blandt andet målrettet styrketræning har jeg nu haft et godt forløb i de seneste to år, hvor jeg har været skadesfri og har fået lov til at udvikle mig, siger Alexander Busch.

Udviklingstræner P.C. Hansen ser gode udviklingsmuligheder i den unge spiller.

– I og med, at vi har skrevet kontrakt med Alexander lidt senere end vanligt, gør det os også mere sikre på, at han kan nå førsteholdet.

- Vi har af og til fået skyld for at være bedre til at udvikle offensive spillere i forhold til talenter til forsvaret. Men i Alexander har vi en solid klippe i det centrale forsvar. Han er kampafgørende i eget felt og en lederskikkelse, der har en god indflydelse på sine holdkammerater både på og udenfor banen. Nu skal han ind og vise, at han kan lede et hold på u-niveau, og så skal han blot fortsætte sin udvikling, siger P.C. Hansen.