Regionen er klar med flere millioner til sygehuset i Silkeborg

Brian Holst 

Der skal ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) sættes gang i en udviklingsplan, der rækker 15 år ud i tiden

Der skal tilføres flere millioner kroner til Regionshospitalet Silkeborg i forsøget på at bevare dets status som Danmarks bedste mindre hospital.

Det mener regionsrådsformand, Anders Kühnau (S).

- Den socialdemokratiske gruppe vil udbygge Regionshospitalet Silkeborgs position og mane rygter i jorden om, at vi vil afvikle det. Derfor skal der udarbejdes en plan, som rækker 15 år ud i fremtiden, konstaterer Anders Kühnau.

Det betyder i første omgang, at der skal afsættes yderligere ca. 30 millioner kroner til en opdatering og renovering af sygehuset.

I forvejen er der afsat omkring 35 millioner kroner i 2020 og 2021, som omfatter blandt andet renovering af de ydre rammer.

- Men sygehuset trænger også til en opgradering af stuerne, ligesom der er behov for andre renoveringer. Dette, forestiller jeg mig, er den første etape i udviklingsplanen, siger Anders Kühnau.

Etape 2 skal mere gå på det lægefaglige.

- Og i den proces skal både Silkeborg Kommune og de praktiserende læger inddrages. Det er jo blandt andet det gode samarbejde med de praktiserende læger, der har skabt gode resultater på sygehuset, siger Anders Kühnau.

Handler dette om, at Regionshospitalet Silkeborg skal have en kompensation for fyringen af Ulrich Fredberg?

- Nej. Det har ikke noget med Ulrich Fredberg at gøre. Disse planer har vi haft et stykke tid, men selve udmeldingen om, at sygehuset i Silkeborg skal udvikles, har jeg fremrykket, fordi jeg i Silkeborg mærker en utryghed og bekymring for det lokale sygehus. Dette er et signal om, at vi vil satse på sygehuset, som har skabt så mange gode resultater, siger Anders Kühnau.

Han oplyser, at han kun har fået positive tilkendegivelser på tværs af partierne i regionsrådet til planen.