DBU suspenderer nedrykningen fra danmarksserien, men vil færdigsspille turneringen i et eller andet format, så der kan findes oprykkere til 2. division

FODBOLD Der er stadig en chance for, at Silkeborg KFUM og Kjellerup IF kommer i kamp på denne side af sommerferien.

Tirsdag meddelte Dansk Boldspil-Union, at det fortsat er planen at færdigspille danmarksserien i et form for slutspil, og det er særligt godt nyt for Silkeborg KFUM, der ligger nummer to i kreds fire.

Kjellerup IF ligger til gengæld nummer fem, og det vides endnu ikke, om klubben også kan komme i betragtning til afviklingen af sæsonen.

DBU håber, at turneringen kan blive genoptaget i et eller andet omfang fra den 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test.

- Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer, meddeler DBU.

Samtidig har unionens bestyrelse besluttet at suspendere nedrykningen i danmarksserien i indeværende sæson. Men coronakrisen får konsekvenser for den kommende sæson, hvor danmarksserien kommer til at fungere som »buffer-række« med flere hold end normalt. Det betyder, at der også skal findes flere nedrykkere end normalt.

Kvindeliga genoptages
Tirsdag meddelte DBU desuden, at kvindeligaen genoptages lørdag den 6. juni og gennemføres med fem spillerunder i både medalje-slutspillet og kvalifikationsrækken. Derudover skal der findes en vinder af Sydbank Kvindepokalen, hvor der spilles enkeltstående semifinaler med finale i starten af juli.

- Det er fantastisk, at både Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen kommer i gang igen. Ligaen har i denne sæson redet videre på den positive bølge omkring kvindefodbolden i Danmark og generelt, og den udvikling kan og skal nu vi bygge videre på, siger Kim Kjærhus, der er formand i Kvindedivisionsforeningen.

Sæsonen er slut for SIF-talenter
Til gengæld annulleres flere af DBUs ungdomsturneringer uden vinder.

Det betyder, at sæsonen er slut for Silkeborg IF i U19- og U17-ligaen for drenge, ligesom SIF Q i Pige DM-rækken heller ikke skal i kamp mere i denne sæson.

I U19 Ligaen for drenge arbejdes der dog på, at gennemføre ligaen med deltagelse af de syv øverste klubber for at finde en deltager til næste sæsons Youth League og Baltic Cup. Men det har ingen betydning for SIF, der sluttede på niendepladsen.

Håbet lever endnu for lokale DS-klubber

DBU suspenderer nedrykningen fra danmarksserien, men vil færdigsspille turneringen i et eller andet format, så der kan findes oprykkere til 2. division

FODBOLD Der er stadig en chance for, at Silkeborg KFUM og Kjellerup IF kommer i kamp på denne side af sommerferien.

Tirsdag meddelte Dansk Boldspil-Union, at det fortsat er planen at færdigspille danmarksserien i et form for slutspil, og det er særligt godt nyt for Silkeborg KFUM, der ligger nummer to i kreds fire.

Kjellerup IF ligger til gengæld nummer fem, og det vides endnu ikke, om klubben også kan komme i betragtning til afviklingen af sæsonen.

DBU håber, at turneringen kan blive genoptaget i et eller andet omfang fra den 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test.

- Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer, meddeler DBU.

Samtidig har unionens bestyrelse besluttet at suspendere nedrykningen i danmarksserien i indeværende sæson. Men coronakrisen får konsekvenser for den kommende sæson, hvor danmarksserien kommer til at fungere som »buffer-række« med flere hold end normalt. Det betyder, at der også skal findes flere nedrykkere end normalt.

Kvindeliga genoptages
Tirsdag meddelte DBU desuden, at kvindeligaen genoptages lørdag den 6. juni og gennemføres med fem spillerunder i både medalje-slutspillet og kvalifikationsrækken. Derudover skal der findes en vinder af Sydbank Kvindepokalen, hvor der spilles enkeltstående semifinaler med finale i starten af juli.

- Det er fantastisk, at både Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen kommer i gang igen. Ligaen har i denne sæson redet videre på den positive bølge omkring kvindefodbolden i Danmark og generelt, og den udvikling kan og skal nu vi bygge videre på, siger Kim Kjærhus, der er formand i Kvindedivisionsforeningen.

Sæsonen er slut for SIF-talenter
Til gengæld annulleres flere af DBUs ungdomsturneringer uden vinder.

Det betyder, at sæsonen er slut for Silkeborg IF i U19- og U17-ligaen for drenge, ligesom SIF Q i Pige DM-rækken heller ikke skal i kamp mere i denne sæson.

I U19 Ligaen for drenge arbejdes der dog på, at gennemføre ligaen med deltagelse af de syv øverste klubber for at finde en deltager til næste sæsons Youth League og Baltic Cup. Men det har ingen betydning for SIF, der sluttede på niendepladsen.