Genstarten glippede for SIF

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF formåede ikke at true FC Nordsjælland, og en hurtig tilbagevenden til 1. division truer fortsat

FODBOLD Silkeborg IF har stadig kurs mod 1. division. Det er konklusionen efter fredagens superligagenstart på Jysk Park, hvor hjemmeholdet tabte 0-2 til FC Nordsjælland.

Åbningen på opgøret var ellers meget jævnbyrdig, og ingen af de to mandskaber spillede sig frem til nævneværdige chancer, men ikke desto mindre bragte gæsterne sig foran i det 20. minut.

Det så ellers relativt ufarligt ud, da Frederik Alves Ibsen begik et halvklodset frispark ved at gå i ryggen på en modstander et pænt stykke fra eget felt. Men alvoren gik op for de få tilstedeværende på det ellers mennesketomme stadion, da Magnus Kofod Andersen sendte en kanonkugle af sted mod værternes mål.

Den 21-årige midtbanespiller viste fornem sparketeknik, da læderet blev trykket direkte i netmaskerne. SIF-keeper Rafael Romo fejlvurderede tilsyneladende boldens bane og så tøvende til uden at kaste sig.

Flot scoring - men et mindre drop af den venezuelanske landsholdsmålmand set fra pressepladserne.

Målet blev ikke mødt af en trodsreaktion fra SIFerne, som fortsat havde meget svært ved at sætte noget brugbart sammen i offensiven, og ondt blev værre i det 39. minut, hvor Kamal Deen Sulemana blev sendt af sted i gæsternes venstreside.

Rasmus Carstensen blev snydt med et skarpt træk, og tililende Mads Emil Madsen kunne heller ikke stoppe kantspilleren, som afsluttede den gode aktion ved at krølle bolden ind i det lange hjørne uden chance for Rafael Romo.

19-årige Rasmus Carstensen, der afløste karantæneramte Svenn Crone, fik muligheden for at revanchere sig i det 44. minut, hvor han pillede bolden ned foran FCN-feltet efter et hidsigt løb, men afslutningen savnede både saft og kraft.

Nærmere kom SIF ikke i de første 45 minutter, og hjemmeholdet gik til pause med et svært udgangspunkt ved stillingen 0-2.

Der skulle gå en lille time, inden SIF producerede en reel målchance. Muligheden opstod, da Nicolai Vallys sendte et hårdt indlæg mod bagstolpen, hvor Rasmus Carstensen dukkede op og fik afsluttet. Nicolai Larsen i FCN-målet fik dog viftet kuglen væk via en hurtig parade med højre handske.

Kampen kunne være blevet lukket i det 64. minut, hvor Anders Hagelskjær mistede bolden med en fæl pasningsfejl i opspillet. Fejlen fra midtstopperen, der var blevet foretrukket i stedet for hollandske Kees Luijckx, gav Mohammed Kudus frit løb mod mål. Han rundede fremadstormende Rafael Romo, men sendte bolden forbi det tomme mål.

I et sidste forsøg på at ændre slagets gang foretog SIF en tredobbelt udskiftning i det 81. minut, hvor Alexander Lind, Sebastian Jørgensen og Emil Holten blev sendt på banen i stedet for Nicolai Vallys, Mads Kaalund og Junior Brumado. Indskifterne sluttede sig til Mark Brink, der havde afløst Jeppe Okkels et kvarters tid tidligere.

I det efterfølgende sekvens var FCN tæt på at banke det sidste søm i kisten, men en flot dobbeltredning af Rafael Romo forhindrede endnu en scoring.

SIF nåede at røre lidt på sig i slutfasen, da Sebastian Jørgensen testede Nicolai Larsen med et godt spark, og i overtiden misbrugte Emil Holten en pæn chance i feltet.

Med nederlaget kan sidstepladsen i grundspillet blive en realitet søndag aften. Hvis Esbjerg slår AaB, kan SIF ikke vriste sig fri af 14.-pladsen.

I så fald har Kent Nielsens mandskab udsigt til en nærmest umulig pulje, hvor sidstepladsen og den direkte nedrykning til 1. division virker givet, da afstanden til Sønderjyske på den aktuelle næstsidstplads i gruppen p.t. er på 11 point.