René Gades nye parti er fuld af lykke

Søren Nielsen 

Lykkepartiet er navnet på René Gades nye parti. Han præsenterede det fredag morgen på rådhuspladsen i København

SEJS-SVEJBÆK Efter nogle måneders udsættelse kunne René Gade fra Sejs-Svejbæk i dag præsentere sit nye parti, der har fået navnet Lykkepartiet.

På grund af nedlukningen af landet under coronakrisen valgte René Gade at udskyde præsentationen til i dag, hvor partiets fundament blev lagt frem og præsenteret på rådhuspladsen i København.

Som noget helt nyt oplyser René Gade, at partiet ikke ønsker en demokratisk valgt statsminister:

»Statsministeren skal findes uden for partierne og det politiske system. Partierne bag regeringsgrundlaget udpeger en erfaren leder som kandidat til statsministerposten. Ved accept af udpegelsen skal lederen sikre den bedst mulige og mindst parti-politiserede implementering af regeringsgrundlaget - til glæde for hele Danmark,« skriver René Gade i sit oplæg.

Partiet slår også på, at det ikke vil gøre brug af politiske spindoktorer eller særlige rådgivere.

Den enkelte kandidat skal i stedet arbejde ud fra helt gennemsigtige principper, hvor intet er skjult for offentligheden eller politiske modstandere.

»Vores politikere siger ærligt, hvad de mener. Med respekt for andres holdninger og uden mudderkast eller skjulte dagsordener,« skriver Rene Gadé også i sit oplæg og uddyber:

»Vi er ikke styret af nogen ideologi. Når vi ser på opgaverne, går vi nysgerrigt til dem med inddragelse og kritiske spørgsmål og uden foruddefinerede svar. Vi har ingen vælgerorganisation. Vi har intet partiprogram. Vi har kun vores folkevalgte politikere som medlemmer. De arbejder for hele befolkningen ved at stille op hos Lykkepartiet,« skriver partiet.

René Gade var fra 2015 til 2019 medlem af Folketinget for Alternativet valgt i Vestjyllands Storkreds.

Han stillede ikke op for partiet ved valget i juni 2019 og meldte sig i juli samme år ud af partiet.

Rene Gadé har boet i Sejs-Svejbæk gennem flere år, men for nogle uger siden fortalte familien, at den flytter til Bornholm i løbet af sommeren. Her har René Gades hustru fået job som studievært.