Sen scoring holder akkurat liv i SIF

Silkeborg IF kan stadig undgå sidstepladsen i grundspillet efter sen AaB-scoring i Esbjerg

FODBOLD Indskiftede Søren Tengstedt sørgede med sin første superligascoring for en pointdeling i søndagens 1-1-kamp mellem AaB og Esbjerg, og det var godt nyt for Silkeborg IF.

Den 19-årige angriber udlignede til 1-1 med 10 minutter igen i en kamp, hvor AaB skulle have haft alle tre point.

Pointdelingen var vigtig for SIF, som dermed fortsat har muligheden for at rykke forbi Esbjerg i grundspillets sidste runde. Vestjyderne har dog et forspring på tre point og en målscore, som er fire mål bedre.

Det er vitalt at undgå 14.-pladsen inden gruppespillet, ellers virker en nedrykning til 1. division nærmest uundgåelig, da der p.t. er 11 point op til Sønderjyske på næstsidstepladsen i den svære pulje, som agterlanternen placeres i efter 26. spillerunde.

SIF skal altså slå Sønderjyske, og samtidig er det påkrævet, at Esbjerg taber til OB i Odense.

AaB dominerede det meste af kampen søndag aften og havde flest chancer, men det var alligevel Esbjerg, der kom foran i midten af anden halvleg ved Yuri Yakovenko.

Det var første superligakamp for begge mandskaber, efter at coronapandemien satte en stopper for spillet tilbage i marts.

AaB dominerede første halvleg og havde flere gode chancer, men hver gang var en velspillende Vito Mannone i Esbjerg-buret i vejen til at afværge forsøgene.

I den anden ende havde hjemmeholdets startdebutant Mads Larsen chancen for at score sit første superligamål efter 29 minutter efter godt forarbejde fra Mohammed Dauda, men en fremstormende Jacob Rinne i AaB-målet fik afværget forsøget.

Efter 67 minutter var det lidt overraskende Esbjerg, der kom i front, da Yakovenko blev spillet helt fri inde foran mål af Rafal Kurzawa, og angriberen kunne nemt sparke bolden i kassen.

I det 82. minut fik AaB så udlignet, da indskiftede Søren Tengstedt med hovedet scorede sit første superligamål.

/ritzau/