Hospitalet i Silkeborg skruer op for operationer og tager nyt telt i brug

SILKEBORG Et nyt telt skyder i disse dage op ved hovedindgangen på Regionshospitalet Silkeborg.

Det skal bruges som venteområde, så hospitalet kan skrue endnu mere op for antallet af operationer, oplyser regionen i en meddelelse.

Teltet skal sikre, at hospitalet imødekommer Sundhedsstyrelsens krav om to meters afstand mellem patienterne.

De venteområder, patienterne plejer at benytte på hospitalet, er nemlig for små til at kunne leve op til kravet om to meters afstand mellem de ventende patienter.

Derfor har centerledelsen i Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg taget nye midler i brug.

- Vi glæder os helt vildt til at få patienter og personale i fuld sving igen og til at kunne skrue op for den ortopædkirurgiske faglighed, vi brænder for. Her bliver teltet en stor og nødvendig hjælp for os, fordi vi ellers ikke ville kunne se så mange patienter i vores ambulatorier, som vi plejer, fordi de simpelthen ville skulle sidde for tæt, mens de venter på at blive kaldt ind, siger ledende overlæge Thomas Klebe fra Center for Planlagt Kirurgi.

Centret har hele tiden været i drift under covid-19-situationen, men dog på nedsat blus som nødberedskab.

Samtidig har personale hjulpet til i covid-19-funktioner i Hospitalsenhed Midt og i et midlertidigt medicinsk sengeafsnit, som blev oprettet i forbindelse med covid-19.

Nu ser centerledelsen frem til at kunne skrue yderligere op for blusset igen.

- Vi har rejst teltet som en del af vores arbejde med at omstille os fra covid-19-opgaven, der en overgang fyldte rigtig meget, til vores tilbagevenden til den vante hverdag. Netop evnen til omstilling har været helt centralt i vores arbejde siden marts, og vi har løbende tilpasset os nye krav. Det er teltet et eksempel på, fortsætter Thomas Klebe.

Det nye telt har plads til, at op til 50 patienter kan sidde i teltet med 2 meters afstand mellem hinanden og vente, indtil det er deres tur.

Teltet kommer således til at fungere som et forstørret venteværelse. Der vil være en sekretær til stede i teltet, og vedkommende sørger for at tjekke patienterne ind, når de kommer.

Der kommer både lys og varme i teltet, og der vil være rampe til gangbesværede.

Derudover vil der være håndsprit og stole med 2 meters afstand imellem, så det lever op til alle krav i forbindelse med covid-19. Patienterne skal gå ind i den ene ende og ud af den anden ende af teltet.

Teltet kommer til at være i brug i fire uger, og det bliver taget ned i forbindelse med sommerferien.