Hele havneområdet skal lukkes: Verdensnavn i støttekoncert for Hjejlen

Brian Holst 

Der er lagt op til et kæmpe show med seere fra hele verden, når et lokalt verdensnavn giver støttekoncert til fordel for Hjejleselskabet

SILKEBORG Lars Lilholt spillede ca. 370.000 kroner ind til det økonomisk ramte Hjejleselskabet, og nu melder endnu en stjerne sig klar til at hjælpe Silkeborgs vartegn - Hjejlen. Denne gang bliver støttekoncerten dog med et helt andet - og meget større - set up.

Fredag den 12. juni streames et kæmpe show live med den verdenskendte DJ, Martin Jensen fra Sorring. Martin Jensen vil være om bord på Hjejlen under koncerten, mens hele havneområdet skal omdannes til en kæmpe scene.

- Det er helt vildt. Det bliver virkelig et kæmpeshow med flydepontoner i havnen, lysshow og fyrværkeri. Vi forventer at showet kommer til at brede sig helt hen til jernbanebroerne og der vil være seere fra hele verden. Formentlig vil over én million kigge med, fortæller direktøren for Hjejleselskabet, Thomas Klostergaard.

Det bliver undervejs - i det fire timer lange show - muligt at støtte indsamlingen til Hjejleselskabet, der er iværksat af JCI Silkeborg. Pengene går til stiftelse af den almennyttige fond, Fonden Hjejleselskabet, der forventes at skulle drive sejladsen med Hjejle-bådene fremadrettet hvis det lykkes at sikre Hjejleselskabets fremtid.

I øjeblikket er der samlet omkring 1,2 millioner kroner ind til selskabet. Hjejleselskabet har tidligere meldt ud, at hvis man når 1,5 millioner kroner, er selskabet godt på vej til en redning.

- Støttekoncerten med Martin Jensen vil hjælpe os rigtigt godt på vej. Derudover er det jo også en fantastisk mulighed for at promovere Hjejlen og Silkeborg generelt. Da vi tog kontakt til Martin Jensen, efter vi havde succes med Lars Lilholt, tøvede han ikke med at ville hjælpe. Han er jo vokset op med Hjejlen, som er et Silkeborg-ikon. Vi har haft travlt, og der har været en del at koordinere, når en verdensstjerne skal spille på Hjejlen. Men vi har også fået god hjælp fra Silkeborg Kommune, som har været med os hele vejen i det her, siger Thomas Klostergaard.

Hele havneområdet skal afspærres og Thomas Klostergaard understreger, at det ikke vil være muligt at høre musikken, hvis man møder frem på havnen. Koncerten streames den 12. juni fra klokken 20.00 og kan opleves via Hjejlens Facebookside.