Sort søndag: SIF tæt på nedrykning efter drama

Michael Helligsø 

Alt så ud til at flaske sig for Silkeborg IF i sidste runde, men uafgjort i Haderslev betyder, at redningen er langt væk

FODBOLD Alt tyder på, at Silkeborg IF rykker ud efter blot en enkelt sæson i Superligaen.

Det er den triste status efter sidste spillerunde i Superligaens grundspil, hvor tingene ellers længe så ud til at gå bundholdets vej.

Men SIF måtte nøjes med 2-2 ude mod Sønderjyske, og dermed ender holdet på sidstepladsen før gruppespillet, som SIF indleder med hele 11 point op til søndagens modstander.

De øvrige modstandere i puljen bliver OB og Lyngby, der er henholdsvis 17 og 16 point foran SIF. Og med kun 18 point at spille om, skal man være mere end almindelig optimist for at tro på overlevelse for SIF, der ellers var tæt på at vinde i Haderslev.

Gæsterne førte længe 2-1, men 10 minutter før tid udlignede hjemmeholdets Peter Christiansen til slutresultatet 2-2 efter en stor forsvarsfejl af indskiftede Sebastian Jørgensen, der tabte bolden foran eget felt.

Kort efter reducerede Esbjerg samtidig til 3-1 mod OB, og det resultat betød, at SIF nu pludselig skulle score to gange for at undgå sidstepladsen.

Det lykkedes ikke trods en offensiv satsning i slutfasen, og dermed måtte SIF se de triste kendsgerninger i øjnene.

Tidligt bagud
SIF kom udmærket ud til kampen i Haderslev og havde et par fornuftige muligheder til Filip Lesniak og Jeppe Okkels, men ingen af dem formåede at ramme målet.

Det gjorde hjemmeholdets Joao Pereira til gengæld efter et kvarter. Venstrebacken tog chancen langt udefra og bragte med et smukt langskud værterne foran med 1-0.

Så så det pludselig meget svært ud for gæsterne, men med små 10 minutter til pausen udlignede Mads Kaalund pludselig på et fladt skud efter oplæg fra Jeppe Okkels.

Stillingen ved pausen var 1-1, og da OB samtidig førte med 3-0 over Esbjerg, skulle SIF nu blot bruge ét mål for at slippe væk fra sidstepladsen.

Den forløsende scoring lod ikke vente længe på sig.

Fire minutter efter pausen driblede den unge højreback Rasmus Carstensen ind i banen, og med et fladt skud med venstrebenet bragte han SIF foran 1-2.

Nu var det pludselig Esbjerg, der lå sidst, men dramaet var på ingen måde forbi.

Fem minutter efter begik Rafael Romo straffespark på Anders K. Jacobsen, men SIF-keeperen gjorde skaden god igen ved at snuppe Johan Absalonsens sløje forsøg fra 11 meter.

Sønderjyske sad nu på det meste, og i midt i halvlegen var heldet med SIF, da hjemmeholdet ikke fik endnu et straffespark efter en skidt tackling af Kees Luijckx på sin tidligere holdkammerat Alexander Bah.

10 minutter før tid gik den dog ikke længere. Værterne pressede på, og efter et boldtab af Sebastian Jørgensen udlignede indskiftede Peter Christiansen med et fladt skud.

SIF satsede med flere offensive indskiftninger, men lige lidt hjalp det.

Kampen endte 2-2, og dermed ser det i den grad sort ud for SIF.