Ny chef for hotel: Forgænger fyret efter år med underskud

Peter A. Sørensen 

Jesper Lynge Madsen stopper som hoteldirektør for Radisson Blu efter toethalvt år på posten. 47-årige Christina Torp tager over, men får ny titel

SILKEBORG Radisson Blu på Papirfabrikken i Silkeborg har fået ny daglig leder. Hotel-direktør Jesper Lynge Madsen er blevet afskediget, og i stedet tager 47-årige Christina Torp over. Hun får titel af general manager.

Christina Torp har i otte år været bosat i Skagen, hvor hun blandt andet har været hotelchef på Ruths Hotel ligesom hun i sin karriere har haft leder-stillinger på blandt andet Strandhotellet Blokhus og Comwell i Sorø. Nu flytter hun til Silkeborg, hvor hendes opgave bliver at bringe hotellet på Papirfabrikken tilbage i en positiv udvikling efter to år med underskud.

- Det glæder jeg mig til. Silkeborg er en fantastisk by med en god størrelse og masser af outdoor-muligheder. Jeg kender Silkeborg ganske godt, da min far har rødder i byen, og da jeg samtidig har det meste af min familie og mit netværk i det østjyske område, giver det god mening, at jeg nu flytter, siger Christina Torp.

Hotel Papirfabrikken Radisson Blu er en del af koncernen Silkeborg IF Invest A/S, og her lægger direktør Kent Madsen ikke skjul på, at baggrunden for lederskiftet på hotellet er skuffende økonomiske resultater i de seneste to år. I 2018 gav hotellet et underskud på 550.000 kr. og i 2019 på 1,2 mio. kr. Christina Torp kommer med er faring i at lave turn-around i kriseramte virksomheder.

- Det er vigtigt, at der nu kommer nye øjne på tingene og bliver bragt ny inspiration ind i organisationen. Vi har stor tillid til, at det er en opgave, Christina kan løse. Samtidig siger vi tak for indsatsen til Jesper Lynge Madsen, som vi har haft et godt samarbejde med. Hotellet har bare ikke kunnet levere de økonomiske resultater, som det skal kunne, siger Kent Madsen.

Samtidig med lederskiftet ændres der på hotellets ledelsesstruktur. Direktionen i søsterselskaberne K/S Papirfabrikken og Silkeborg IF A/S, der består af administrerende direktør Kent Madsen og økonomidirektør Claus Christensen, bliver også direktion på hotellet.

- Den opgave, hotellet står overfor, skal løses i tæt samarbejde mellem direktionen, den nye general manager og virksomhedens øvrige medarbejdere. Oven i to år med underskud er hotellet også ramt hårdt af corona-krisen, men nu handler det om at komme tilbage på sporet, siger Kent Madsen.

Christina Torp tiltræder sin stilling med omgående virkning, og hun glæder sig over, at den virksomhed, hun træder ind i, er på vej mod en genåbning efter corona-krisen.

- Hotellet er åbent igen med overnattende gæster, og en af mine første opgaver bliver at udarbejde en plan for at få resten af det hjemsendte personale tilbage på job. Herfra ser jeg frem til en dejlig sommer med masser af danske turister i Silkeborg og gæster på Radisson Blu Hotel Papirfabrikken, siger Christina Torp.