SIF bekræfter: Sponsorer – og ikke fans – må se bold

Michael Helligsø 

Sæsonkortholdere må vente tålmodigt på at se kampe på Jysk Park

FODBOLD Som Midtjyllands Avis mandag kunne fortælle, er det sponsorerne og ikke fansene, der i første omgang bydes velkommende tilbage på Jysk Park.

DET er nu tilladt, at der nu må være 500 mennesker samlet til fodboldkampe i de to bedste rækker, og i Silkeborg IF har man valgt at prioritere sponsorerne til mandagens hjemmekamp i gruppespillet mod OB.

– Det er positivt, at Danmark er begyndt at åbne sig, men med tilladelse til 500 på stadion, som også omfatter alle, der er på job i forbindelse med kampen – servicepersonale, tv-folk, sikkerhed, bolddrenge etc. – er der naturligvis også mange, vi må skuffe. Reelt kan vi kun lukke omkring 350 tilskuere ind. Vi ville rigtig gerne have kunnet byde velkommen tilbage til vores trofaste tilskuere, men det kan vi desværre ikke, siger SIF-direktør Kent Madsen og uddyber:

– Vi har været nødt til at prioritere vores sponsorer og samarbejdspartnere. Lovgivningen vedrørende dækning af underskud for arrangører med mere end 1.000 publikummer medfører, at vi er forpligtiget til at begrænse vores tab mest muligt, hvis vi vil have del i regeringens hjælpepakker. Og her er sponsorerne med deres væsentlige bidrag til virksomhedens økonomi en vigtig faktor. Med muligheden for at åbne en lille smule, kan vi nu levere en del af de ydelser, sponsorerne har betalt for, siger Kent Madsen.

Han håber på, at det snart er muligt at byde sæsonkortholdere og andre fans velkommen tilbage på Jysk Park.

– Vi ville allerede nu kunne lukke væsentligt flere end 500 tilskuere ind under fuldt forsvarlige forhold. I de protokoller, der er udarbejdet fra Divisionsforeningens side, er der er tale om ganske omfattende hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi håber derfor, at vi allerede til næste hjemmekamp mod SønderjyskE 21. juni får lov til mere. Sker det, vil vi også prioritere almindelige fans, i første omgang vores sæsonkortholdere, siger Kent Madsen.