Midgårds- ormen viser vej på Silkeruten

SILKEBORG Der bliver trukket på nordisk mytologi og den lokale kunstner Jørgen Nash, når der skal vises rundt på Silkeruten, der bliver den nye oplevelsesrute omkring Silkeborg.

Et nyt logo til ruten er netop blevet godkendt. Det skal bruges til skilte og markedsføring af den 12 km lange rute, der forventes at åbne til august eller september. Ruten kommer blandt andet til at gå omkring de nye søbade og fører blandt andet forbi Museum Jorn, Silkeborg Museum, Aqua Akvarium og Dyrepark og Kunstcentret Silkeborg Bad.

Inspirationen til logoet er Midgårdsormen, der ifølge sagnet lå og bed sig selv i halen omkring Midgård. Den gemte sig på tidspunkt for tordenguden Thor i Gudenåen.

Det er i hvert fald den historie, som kunstneren Jørgen Nash fortæller i sit værk »Midgårdsormen i Gudenåen«, der er en smuk emaljemosaik, der fik plads på Silkeborg Rådhus i 1996 i forbindelse med 150 års byjubilæet.