Sensationel storsejr til sprudlende SIF

Michael Helligsø 

SIF bankede et pinligt OB-hold med 6-0 i en vanvittig kamp, hvor marginalerne også var på bundholdets side

FODBOLD Hvem havde set den komme?

På hjemmebane vandt Silkeborg IF mandag aften sensationelt 6-0 over OB i første runde af gruppespillet, og dermed holder bundholdet sig i live lidt endnu i landets bedste række.

Den uvirkelige og vanvittige storsejr er en tangering af klubbens største sejr nogensinde i Superligaen, hvor et andet fynsk hold, B1909, i 1992 også blev besejret med 6-0.

Det var samtidig første gang i 27 kampe i sæsonen, at SIF formåede at spille til nul.

Den sensationelle sejr ændrer dog ikke på, at der stadig er hele 11 point op til Sønderjyske på den vitale næstsidsteplads i puljen, men for en sjælden gangs skyld gik marginalerne i den grad bundholdets vej.

I første halvleg fik et uhyre effektivt SIF-hold anerkendt et par kontroversielle scoringer, mens OB ganske tvivlsomt fik annulleret et mål.

Til gengæld kunne der ikke pilles ved de hurtige scoringer, som SIF satte ind efter pausen, hvor OB gik helt i opløsning.

Kendelserne gik SIFs vej
Begge mandskaber var fra start nærgående, og midt i første halvleg kom der for alvor gang i tingene foran 294 tilskuere på Jysk Park.

Først var Nicolai Vallys tæt på at bringe SIF foran tæt under mål, og få øjeblikke efter kom føringsmålet så.

Nicolai Vallys slog et skarpt indlæg ind foran mål, hvor Junior Brumado i fællesskab med OBs Ryan Johnson Laursen ekspederede bolden i mål.

Scoringen blev i første omgang noteret som et selvmål, men tv-billeder afslørede efterfølgende, at Brumado så ud til at puffe bolden i nettet med hånden.

Tre minutter senere blev det så 2-0, og igen var marginalerne med SIF. Frederik Møller slap af sted på venstrekanten, og i en mistænkelig offsideposition sendte Nicolai Vallys venstrebackens indlæg i nettet.

Små 10 minutter før pausen troede fynboernes Max Fenger, han havde udlignet, men målet blev meget tvivlsomt annulleret for offside.

I pausen foretog OB en tredobbelt udskiftning, men det hjalp overhovedet ikke gæsterne. Brasilianske Junior Brumado hamrede nemlig kort inde i anden halvleg SIF på 3-0 med et resolut spark fra kanten af feltet, og utroligt nok blev det kort efter 4-0, da anfører Mads Emil Madsen elegant scorede sit første superligamål i karrieren.

Den scoring tog den sidste gnist ud af pinlige OB, der alt i alt havde en frygtelig aften i Silkeborg.

Med små 20 minutter igen blev det 5-0, da Emil Holten scorede efter et fynsk forsvarskoks, og bare tre minutter efter lagde Rasmus Carstensen efter en flot dribletur bolden til rette for indskiftede Alexander Lind, der let kunne score sit første mål i den bedste række.

I slutfasen var der velfortjente klapsalver til SIF-spillerne, der allerede på torsdag skal i aktion igen.

Her venter en udekamp mod Lyngby, der også har hårdt brug for point i nedrykningsstriden.