Politiet har forladt Salten: – Men vi ser det stadig som et mistænkeligt dødsfald

Sanne Helene Højbjerg 

Midt- og Vestjyllands Politi har mandag undersøgt et mistænkeligt dødsfald i en villa i Salten. Nu afventer politiet forskellige resultater - blandt andet fra obduktionen

SALTEN Det meste af mandagen har politiet undersøgt et mistænkeligt dødsfald i en villa i Salten. Mandag aften forlod de dog stedet efter mange timers efterforskning.

- Men vi ser det stadig som et mistænkeligt dødsfald. Mere vil jeg ikke melde ud nu, da vi afventer forskellige resultater - blandt andet resultaterne fra obduktionen af den døde person, siger politikommissær Tue Nissen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der selv har været i Salten mandag sammen med flere politifolk, teknikere, en retsmediciner og folk fra hjemmeværnet, der stod for afspærring af området.

Også hundepatruljer var i aktion i Salten.

- Jeg vil heller ikke sige noget om teorier, alder, køn eller andet på den afdøde, før vi har resultaterne. Dem får vi nok tirsdag. Derefter vil vi tage stilling til, hvad der skal ske i sagen, siger politikommissær Tue Nissen.

Betegnelsen »mistænkeligt dødsfald« bruger politiet i sager, hvor en person findes død, og hvor man ikke umiddelbart kan afvise, at der ligger en forbrydelse bag.

Ved et mistænkeligt dødsfald indleder politiet en efterforskning af gerningsstedet, som var der tale om et drab. Det sker, for at eventuelle vigtige spor ikke skal gå tabt.

Der er også eksempler på, at politiet i sager om mistænkelige dødsfald foretager anholdelser for at have styr på mulige gerningsmænd.

I langt de fleste sager om mistænkelige dødsfald er der dog ikke tale om forbrydelser.