Nedrykningen er en realitet: Det sidste håb forsvandt for SIF

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF var foran, men holdet tabte skæbnekampen mod Sønderjyske og rykker dermed ud af Superligaen

FODBOLD Silkeborg IF skulle vinde søndagens hjemmekamp mod Sønderjyske for at afværge en direkte nedrykning til 1. division, men opgøret på Jysk Park sluttede med et 1-2-nederlag, og det er dermed en realitet, at SIF rykker ned i landets næstbedste række.

Der resterer fortsat tre kampe i gruppespillet, men Sønderjyske og Lyngby har hele 13 point at give af til SIF, som dermed ikke kan undgå at slutte sidst i gruppen.

Nedrykningen har været længe undervejs og er nu en realitet.

Kampen fik en levende åbning med chancer i begge ender, og det var gæsterne, der først rørte på sig. I det fjerde minut fik Sønderjyske et frispark på venstrekanten, og i SIF-feltet headede Patrick Baggaard bolden videre mod det lange hjørne. Rafael Romo fik dog kastet sig ned, og SIF-keeperen viftede bolden forbi den ene stolpe.

Efterfølgende fik værterne skubbet spillet længere frem, og SIF tilkæmpede sig tre hjørnespark i træk. Presset kastede en fin mulighed af sig, da Frederik Møller spillede bolden skråt tilbage til Vegard Moberg, som dog kanonerede kuglen langt over Sønderjyske-målet.

Kort efter var gæsterne tæt på at tage føringen, men fra en fri position på kanten af det lille felt sparkede Eggert Jonsson forbi bolden, og SIFerne slap med skrækken.

I stedet kom hjemmeholdet på 1-0 i det 14. minut, hvor Júnior Brumado ventede til det helt rigtige øjeblik, inden han spillede Vegard Moberg fri i dybden. Nordmanden var ikke offside og viste stort overblik, da han spillede bolden skråt tilbage til Mads Emil Madsen, som sparkede bolden fladt i mål ved den nærmeste stolpe.

Sønderjyske svarede dog igen med to store chancer til Anders K. Jacobsen. Først pillede angriberen en lang bold ned i SIF-feltet, hvor han var helt fri med Rafael Romo, men afslutningen ramte den fremadstormende SIF-keeper i hovedet. Få minutter senere stjal Sønderjyske-spydspidsen bolden fra Mads Kaalund og efter et hurtigt træk ind i feltet, kom han fri til afslutning. Endnu en gang sad bolden dog lige på velspillende Rafael Romo, der fik blokeret.

I det 33. minut blev hjemmeholdet snydt for et straffespark, da Júnior Brumado rundede Pierre Kanstrup og fik frit løb mod mål. I feltet blev brasilianeren dog nedlagt af tililende Stefan Gartenmann, der ikke var i nærheden af at spille bolden. Men ganske uforståeligt valgte dommer Aydin Uslu at lade spillet fortsætte.

Kampen faldt mere til ro frem mod pausen, og begyndelsen af anden halvleg var også fattig på chancer.

I det 65. minut fik gæsterne dog muligheden for at gøre det til 1-1, da Alexander Bah kom først på en returbold i SIF-feltet, men Sønderjyske-spilleren sendte bolden over værternes mål.

SIF fik dog først store vanskeligheder i det 68. minut, hvor Kees Luijckx blev præsenteret for sit andet gule kort. Hollænderen så sig nødsaget til at stoppe Anders K. Jacobsen, der var ved at slippe alene igennem efter en stor fejl af Frederik Alves Ibsen, der havde fejlvurderet en lang bold.

Værterne sendte Anders Hagelskjær ind i det centrale forsvar og ofrede Mads Kaalund på taktikkens alter, hvor Nicolai Vallys samtidig måtte vige pladsen for Mark Brink.

Udvisningen blev dyr for SIF, for allerede i det 74. minut kom udligningen. Anders Hagelskjær forsøgte at cleare bolden med et flyvende hovedstød, og Rafael Romo havde samtidig kastet sig for at parere bolden. Da keeperen kom på benene igen, forsøgte han at bokse bolden væk med én hånd, men hårdt presset ramte Rafael Romo forbi kuglen. Det resulterede i, at en liggende Eggert Jonsson kunne prikke bolden det sidste stykke over stregen til 1-1.

Sønderjyske kom frem til et par gode chancer efterfølgende og ramte blandt andet det øverste af overliggeren ved Emil Frederiksen, men SIF var ikke slået, og i det 80. minut fik indskiftede Sebastian Jørgensen en pæn mulighed i gæsternes målfelt. SIF-talentet kastede sig ned og fik sparket, men afslutningen mod det lange hjørne gik forbi.

Efterfølgende appellerede Mark Brink forgæves for et straffespark, og Júnior Brumado misbrugte en stor chance foran det sønderjyske mål.

I stedet lukkede og slukkede gæsterne i det 90. minut, hvor Rafael Romo begik et straffespark, som Anders K. Jacobsen omsatte til scoring. 1-2 sluttede det på Jysk Park, og SIF må en tur ned i 1. division.