Officielt: SIF sælger stortalent til Ajax

Mathias Hove Andersen 

17-årige Eskild Dall fra Voel er torsdag blevet solgt til Ajax Amsterdam

FODBOLD Silkeborg IF har torsdag aften solgt 17-årige Eskild Dall til hollandske Ajax Amsterdam, hvor stortalentet fra Voel har skrevet under på en treårig kontrakt.

- Vi er stolte af igen at kunne sælge en spiller til Ajax Amsterdam, der vel nok er storklubben, de fleste danske drenge drømmer om at komme til i udlandet. Det er samtidig en klub med en stor historik omkring udvikling af danske talenter.

- Det er med til at sætte et niveau for, hvad det er, vi kan udvikle spillere til i SIF, siger sportschef Jesper Stüker, der samtidig betegner det som en transfer, der med tiden kan blive økonomisk »meget fin«, hvis tingene udvikler sig som alle håber for Eskild Dall.

Eskild Dall var første gang på et træningsophold i Ajax Amsterdam i december 2019, hvor hollænderne kunne lide, hvad de så.

Han blev derfor inviteret ned til den hollandske storklub igen i det tidlige forår, inden coronakrisen for alvor lukkede Europa ned. Også her gjorde SIF-talentet en god figur, men på grund af corona har det først været muligt at få tingene på plads nu.

Eskild Dall rejste onsdag til Amsterdam, hvor han har gennemgået lægetjek og underskrevet den endelige aftale.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Ikke sådan forstået at dette er endestationen, tværtimod begynder det først for alvor nu. Jeg tager det hele ind og arbejder videre. Der er vel ikke noget bedre sted at være i international fodbold i forhold til dér, hvor jeg er i min udvikling.

- Jeg har en superfed fornemmelse. De vil gerne mig, og jeg føler mig i gode og kompetente hænder. Man mærker tydeligt, at dette er en storklub, hvor der er mandskab til det hele og mange trænere omkring holdene, siger Eskild Dall.

SIF forlængede Eskild Dalls kontrakt lige inden jul sidste år, men planen har hele tiden været, at kom det rigtige tilbud – både for SIF og for Eskild Dall – ville vejen videre være åben. Det er det, der er sket nu.

Det er anden gang i SIFs historie, at klubben sender et talent videre til Ajax Amsterdam. Kasper Dolberg, der nu spiller i franske Nice, blev solgt til den hollandske storklub i 2015.

Ligesom Kasper Dolberg kom også Eskild Dall til Silkeborg IF som 12-årig efter at have spillet børnefodbold i samarbejdsklubberne GfG Voel og Sejs/Svejbæk IF. I SIF indledte han forløbet i klubbens talentudviklingssystem på Talent Team.

- Jeg har nydt min tid i SIF. Det var her, jeg kom ind i et struktureret elitemiljø og nogle rammer, der har været med til at udvikle mig meget. Jeg skylder SIF og klubbens dygtige ungdomstrænere stor tak, understreger det 17-årige talent.

Jesper Stüker peger også på rammerne i SIF’s talentsektor som nøglen til det, der nu er sket for et af klubbens store talenter.

- Alle i talentsektoren skal have stor cadeau. Ligesom med Kasper Dolberg er det en mulighed for de få, ekstraordinære talenter, at de sælges til en udenlandsk topklub i en tidlig alder for at få mulighed for at gå direkte fra ungdomsniveau til internationalt topniveau. Den mulighed har Eskild i Ajax.

- Derudover har vi bevist, at der også er mulighed for via vort førstehold at etablere sig som en profi, og blive solgt til et højt niveau a la Robert Skov og Jens Martin Gammelby. Det er det samarbejde vi stiler efter med vore spillere, og hvor det bliver en win win for begge parter, siger Jesper Stüker.

Eskild Dall er en hurtig offensiv-spiller, der på SIF’s U17- og senest U19-Liga hold mest har spillet venstre kant. Han kan også spille den forreste angriberposition.

Han har været fast mand på DBU’s ungdomslandshold siden han debuterede på U16-landsholdet i 2018 og er noteret for 21 kampe og 6 mål på U16-, U17 og U18-landsholdene.

I Ajax indleder Eskild Dall sit virke på klubbens U18-hold. Det var tidligere U19, men på grund af en strukturændring i det hollandske ungdomselite-system, er det ændret. Vejen til klubbens førstehold i Eredivisie går gennem Jong Ajax, der fungerer som reservehold og spiller i den næstbedste række.

- Med skiftet til Ajax har jeg nået et kæmpemål. Nu handler det om, at jeg vil gøre det godt i Ajax og måske opnå nogle kampe på reserveholdet på et tidspunkt. Men lige nu tænker jeg mest på at gøre et godt indtryk fra start og gå ud og vise mit engagement og mit talent. Så skal mulighederne nok tilbyde sig, siger Eskild Dall.

Eskild Dall indleder det nye kapitel i karrieren efter sommerferien. Kontrakten løber fra 1. juli, men endnu er det på grund af coronasituationen uklart, hvornår træningen indledes op til den nye sæson.