Nedtur: KFUM glipper oprykning efter drama

Michael Helligsø 

En katastrofal første halvleg blev dyr for Silkeborg KFUM, der tabte 5-2 i Holstebro

FODBOLD Det blev ikke i denne omgang, at Silkeborg KFUM sikrede oprykning til 2. division.

Danmarksserieklubben tabte lørdag den anden playoffkamp på udebane mod Holstebro med 5-2, og dermed kunne værterne i stedet juble over et comeback til 2. division efter ni års fravær.

KFUM var ellers rykket op med mindst uafgjort efter sejren i den første kamp på Jysk Park, men en katastrofal første halvleg i Holstebro endte med at koste dyrt.

Hjemmeholdet kom i løbet af de første 10 minutter foran med 2-0 mod et rystet KFUM-hold på scoringer af Emil Zetterquist og Per Lauge.

Udeholdet kunne slet ikke få spillet til at fungere, og efter en halv times spil blev det 3-0, da det tidligere SIF-talent Anders Iversen driblede sig fri og scorede.

I pausen satsede KFUM offensivt, og det gav straks pote.

Gæsterne var pludselig meget bedre med, og et kvarter inde i anden halvleg reducerede indskiftede Morten Pedersen efter et hjørnespark.

Midt i anden halvleg meldte KFUM sig for alvor ind i kampen. Endnu en indskifter, Stefan Stojilkovic, fik hovedet på bolden efter en dødbold og reducerede til 3-2.

Pludselig var oprykningen kun et enkelt mål væk, men et kvarter før tid fik Dennis Flinta rødt kort, da han fik sin anden advarsel.

Kort efter kom Holstebro så på 4-2, da Per Lauge med et drømmemål sparkede bolden op i hjørnet, og så så det igen svært ud for KFUM.

Dramaet var dog ikke forbi. Kort før tid blev kampen for en stund afblæst på grund af lyn og torden, men efter en kort pause var spillerne på banen igen.

I overtiden scorede hjemmeholdets Frederik Søvndal til slutresultatet 5-2, og dermed kunne jublen bryde løs i Holstebro.

KFUM må til gengæld indstille sig på endnu en sæson i danmarksserien.