Officielt: SIF sælger Mads Emil Madsen

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF bekræfter i en meddelelse til fondsbørsen, at klubben sælger anfører Mads Emil Madsen

FODBOLD 22-årige Mads Emil Madsen er fortid i Silkeborg IF, når denne sæson er færdigspillet.

Mandag eftermiddag bekræfter klubben i en fondsbørsmeddelelse, at betingelserne for det varslede salg af midtbanespilleren er faldet på plads.

SIF oplyser, at kaptajnen fra Gl. Rye skifter til Lask Linz, når det østrigske transfervindue åbner mandag 3. august.

- Det er med både glæde og vemod, vi tager afsked med Mads Emil, for han har udviklet sig til et spillemæssigt omdrejningspunkt på vores hold og er en fornem repræsentant for klubben.

- Men det er en del af vores strategi, at vores talenter skal videre, når tiden er til det, og tilbuddet er rigtigt. Begge forudsætninger er opfyldt her samtidig med, at det har været et stort ønske fra Mads Emil at teste talentet af i en udenlandsk klub, siger sportschef Jesper Stüker.

Mads Emil Madsen rejste søndag til Østrig for at gennemføre det obligatoriske lægetjek, og efterfølgende kunne han underskrive kontrakten med Lask Linz. Han returnerer dog til SIF, hvor han spiller sæsonen færdig.

- Jeg har haft nogle fantastiske år i SIF og har meget at takke klubben for. Men jeg har også på det seneste kunnet mærke, at tiden er inde til at prøve mig selv af på et højere niveau. Derfor er jeg også glad for, at det hele nu er faldet på plads, siger Mads Emil Madsen.

Mads Emil Madsen, der er den yngste anfører i SIF-historien, har været gennem hele klubbens talentudviklingssystem. Han kom til klubben fra Gl. Rye IF som 13-årig og blev fuldtidsprof i sommeren 2017.

Mads Emil Madsen har indtil videre spillet 68 kampe og scoret fire mål for SIF. På landsholdsniveau er han noteret for ni kampe på danske ungdomslandshold, og så sent som i januar var han udtaget til U21-landsholdet.