SIF åbner for tilskuere på Jysk Park

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF kan lukke mellem 1500 og 2000 tilskuere ind til sæsonens sidste hjemmekamp mod Lyngby

FODBOLD Tirsdag eftermiddag bekræftede regeringen, at der kan lukkes flere tilskuere ind til superligakampe i resten af denne sæson.

Det skaber glæde i SIF, som arbejder på højtryk for at gøre Jysk Park klar til lørdagens kamp mod Lyngby.

- I alt har vi mulighed for at lukke mellem 1500 og 2000 ind, fortæller kommunikationschef Niels Frydenlund, der afventer en opdatering af retningslinjerne fra Divisionsforeningen.

- Det er fantastisk dejligt, at vi kan begynde at lukke flere tilskuere ind, så der kommer lidt liv på Mascot-tribunen. Det er meget positivt, mener Niels Frydenlund.

Omkring 400 sponsorer og samarbejdspartnere har adgang til loungen, og derudover har SIF i første omgang rettet blikket mod klubbens sæsonkortholdere.

- Vi kommer til at prioritere vores sæsonkortholdere. Der er cirka 800, og vi sender en mail ud til dem så hurtigt som muligt. De får lov til at tilkøbe en ekstra billet, hvis de vil have en ven med. Der bliver en deadline for at melde tilbage, og derfra sælger vi billetter til de afsnit, der stadig måtte være ledige, forklarer Niels Frydenlund.

Der bliver kun tale om siddepladser, og tilskuerne skal indstille sig på, at SIF ikke kan tilbyde det vanlige udvalg i boderne.

I første omgang skal SIF sikre, at rammerne lever op til retningslinjerne, og personalet skal rundt med målebåndet på Jysk Park.

- Der er stadig et afstandskrav på én meter, og det gælder både til siderne samt foran og bagved. Derfor skal vi måle alle afsnit, så vi er helt sikre på, at afstanden overholdes, siger Niels Frydenlund.

SIF forventer at åbne for familietribunen og Mascot-tribunen, som deles i to afsnit. Det giver plads til mellem 1200 og 1500 siddende tilskuere, og dertil kommer de tilstedeværende på sponsortribunen.