To unge erkender graffiti-hærværk på Østre Søbad

Sanne Helene Højbjerg 

Det splinternye Østre Søbad blev i weekenden udsat for graffiti. Nu er en 15-årig og en 16-årig fra Silkeborg sigtet i sagen

SILKEBORG Det er en 15-årig og en 16-årig dreng fra Silkeborg, der står bag weekendens omfattende graffiti på det nye Østre Søbad.

Det fortæller Flemming Just fra lokalpolitiet i Silkeborg.

- Vi har nu sigtet de to drenge i sagen, og de har begge erkendt, at det er dem, der står bag graffitien. Vi har fundet frem til dem via tips fra borgere og et fantastisk samarbejde med SSP på skolerne, siger Flemming Just.

Graffitien på Østre Søbad blev opdaget søndag morgen - blot et døgn efter den officielle åbning af søbadet, og graffitien var malet på herrernes omklædningsrum og de tilhørende toiletter.

Både den 15-årige og den 16-årig dreng har nu været til afhøring på politistationen i Silkeborg sammen med deres forældre.

- De står begge overfor et erstatningskrav, der ikke er opgjort endnu. Vi er også ved at undersøge, om de kan stå bag mere graffiti i området, siger Flemming Just og fortsætter:

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at vi har fundet frem til gerningsmændene, for det er vigtigt at få sendt et signal om, at det her bliver der slået ned på, for det har store økonomiske konsekvenser.