SIF brød forbandelsen i afskedskamp

Mathias Hove Andersen 

Nicolai Vallys blev dobbelt målscorer, da Silkeborg IF langt om længe besejrede Lyngby

FODBOLD Inden lørdagens superligakamp på Jysk Park havde Silkeborg IF ikke formået at besejre Lyngby Boldklub siden en pokalkamp i 2017. Men i sæsonens sidste hjemmekamp lykkedes det for SIFerne, der vandt 2-0. Begge scoringer blev sat ind i anden halvleg af Nicolai Vallys.

For første gang efter coronapausen var det ikke kun klubbens sponsorer og samarbejdspartnere, der kunne overvære kampen. De øvrige tilskuere havde adgang til Mascot-tribunen og familieafsnittet, men i silende regn havde blot 525 personer valgt at bruge lørdagen på at se det allerede nedrykkede SIF-mandskab.

Lyngby havde klart mest at spille for, men det var svært at se i første halvleg. De kongeblå gæster kunne udelukkende bruge en sejr i bestræbelserne på at slippe væk fra næstsidstepladsen i gruppen, men cheftræner Christian Nielsens tropper skabte forsvindende lidt inden pausen.

En del af forklaringen var en velorganiseret SIF-defensiv, hvor Anders Hagelskjær og Frederik Alves Ibsen afviste alt centralt med støtte fra Frederik Carstensen og Gustav Dahl på de to backs. Sidstnævnte var med fra start i venstresiden for første gang siden maj 2018, men han fik en hård medfart og måtte lade sig udskifte i pausen til fordel for Svenn Crone.

SIF fik to store muligheder for at tage føringen i de første 45 minutter, men begge blev formøblet. Først brugte Vegard Moberg lidt for lang tid på bolden, da han blev spillet helt fri i dybden af Mads Kaalund, og en presset afslutning gik et stykke forbi. Efterfølgende sled Júnior Brumado sig fri og fik frit løb mod mål, men fra en halvspids vinkel overplacerede han sin afslutning, og bolden sneg sig forbi den fjerneste stolpe.

SIF var også bedst fra anden halvlegs start, og efter en lille times spil kom belønningen, da Mads Kaalund sendte en hård tværbold mod bagstolpen. Her dukkede Nicolai Vallys op og dirigerede bolden i mål til en fortjent 1-0-føring.

Efterfølgende var indskiftede Jeppe Okkels tæt på at fordoble føringen, da han rundede Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet, men ved forstolpen fik Kasper Enghardt afværget.

Gæsterne fik dog også muligheden for at gøre det til 1-1, men på skift misbrugte Ertugrul Teksen og Gustav Marcussen en stor dobbeltchance i SIF-feltet, hvor Rafael Romo og Frederik Alves Ibsen agerede redningsmænd.

I stedet slog Nicolai Vallys til igen, da han sparkede en nedfaldsbold i nettet til 2-0 i det 79. minut. Lyngby fik blokeret flere farlige skud i slutfasen, og SIF formåede dermed at forsvare føringen frem til slutfløjtet.

Selvom fremmødet var skuffende, blev de 525 tilstedeværende vidner til en værdig afsked med anfører Mads Emil Madsen, der skifter til østrigske Lask Linz i næste sæson. Midtbanespilleren fra Gl. Rye modtog stående ovationer, da han blev udskiftet i slutfasen.

Inden kampen blev der også givet blomster til Rafael Romo, Kees Luijckx, Frederik Møller, Filip Lesniak, Shkodran Maholli og Júnior Brumado, som alle forlader klubben ved kontraktudløb med udgangen af juli.

SIF spiller årets sidste superligakamp på onsdag, hvor OB venter i Odense.