SIF forlænger med lovende back

Mathias Hove Andersen 

Oscar Fuglsang sigter efter en fuldtidsaftale med Silkeborg IF

FODBOLD 18-årige Oscar Fuglsang har netop forlænget sin talentkontrakt med Silkeborg IF med yderligere to år, og målet er en fuldtidskontrakt hos SIF, når backen er færdig med handelsgymnasiet.

- Det giver mig lidt mere ro, at jeg har forlænget. Jeg har et år tilbage af min skole, og det er mit mål at bide mig fast og komme på fuldtid - gerne allerede om et år, siger Oscar Fuglsang, der i det seneste halve år har været inde omkring førsteholdets træning.

Den 18-årige højreback var sammen med førsteholdstruppen på træningslejr i Spanien i vinter, og han har trænet med superligatruppen efter coronapausen.

- Da jeg kom med på træningslejren i Spanien, skulle jeg lige i starten vænne mig til, at både fysikken og tempoet er højere. Men jeg synes, at jeg hurtigt kom ind i rytmen.

- Det har været megafedt og meget lærerigt at træne med de store drenge. Jeg har suget til mig og har forbedret mit spil af det. Jeg ser frem til meget mere af den slags, siger Oscar Fuglsang.

Cheftræner Kent Nielsen ser Oscar Fuglsang som en moderne back - hurtig og løbestærk.

Præstationerne i de seneste måneder under træningen med førsteholdet er baggrunden for forlængelsen med den unge aarhusianer.

- Både på træningslejren og i træningerne efter coronapausen har Oscar efterladt et godt indtryk. Han er en spiller, der bare træner altid, og det er forudsætningen for at blive dygtig.

- Med sine løbekapacitet og sin hurtighed passer han godt ind i vores til, hvor vi gerne vil have løbestærke backs, siger Kent Nielsen.

Oscar Fuglsang kan dække begge backs, men cheftræneren vil ikke spå om, hvordan en eventuel førsteholdsdebut kan komme på tale.

- Der er jo mange parametre - konkurrence-situationen er et af dem. Ambitioner er det godt at have, og Oscar har både viljen og ihærdigheden til at arbejde for nå dem. Der er han spot on. Så han har forudsætningerne for at udvikle sit talent og for at lykkes, vurderer Kent Nielsen.

Oscar Fuglsang kom til SIF for to år siden fra AGF. Her havde han netop været med til at vinde det danske U17-mesterskab, og i SIF blev han en del af det U17-hold, der vandt sølv i DM-turneringen i forrige sæson.

I denne sæson har han spillet på SIFs U19-ligahold, og han har også spillet reserveholdskampe. Den talentfulde højreback er indtil videre noteret for 13 ungdomslandskampe.