Voldtægtsforbryder dømt til forvaring

Adam Haff 

Et enigt nævningeting dømte tirsdag 32-årig silkeborgenser en forvaringsdom for blandt andet en stribe voldtægter

SILKEBORG Efter fem dage i byretten med en minutiøs gennemgang af meget alvorlige anklager, er en 32-årig silkeborgensisk mand tirsdag blevet dømt til forvaring på ubestemt tid.

Det var et enigt nævneting bestående af tre dommere og seks nævninge, der sendte Yustinian Mwombeki Skytte Byombalirwa i fængsel i en rum tid fremover. I retten blev det oplyst, at forvarings-dømte i gennemsnit sidder 14 år i fængsel.

Straks ved afsigelsen af dommen ankede Yustinian Byombalirwa via sin forsvarer Lars Thousig sin dom til landsretten. Det blev tirsdag besluttet, at den 32-årige mand skal tilbage til arresten, indtil hans ankesag har været for landsretten.

Nævningetinget fandt manden skyldig i det væsentligste i anklageskriftet. Blandt andet fire voldtægter af to kvinder, han stod i forhold til. Den ene kvinde blev bedøvet med tabletter, før han fra en adresse i Silkeborg kørte hende til et ukendt hus, hvor han gennemførte voldtægten.

Samme kvinde blev ved en senere lejlighed voldtaget efter at han havde truet hende til at indtage sløvende medicin.

En anden kvinde, der gennem nogen tid var hans kæreste, voldtog han ved to forskellige lejligheder i Silkeborg.

Den 32-årige mand har siden han var knap 17 år gammel været inde og ude af fængslerne. Straffeattesten er meget omfattende, og tæller blandt andet mange domme for overfald på kvinder. Anklager Pia Koudahl ridsede en del af de gamle sager op og konkluderede om de mange overgreb på kvinder.

- Hvis man er kæreste med tiltalte, så inkluderer det en høj risiko for trusler, grov vold og voldtægt, sagde hun i sin procedure, inden seks fængselsbetjente og to politibetjente førte den dømte mand væk.

(Redigeret tirsdag klokken 21.08, red.)