Tre på stribe: SIF forlænger med offensivt talent

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF forlænger talentkontrakten med Niclas Holm Pedersen med yderligere to år

FODBOLD Først var det Anders Dahl, så var det Oscar Fuglsang, og nu er det Niclas Holm Pedersen, der har forlænget sin talentkontrakt hos Silkeborg IF med yderligere to år.

Den 18-årige offensivspiller glæder sig over den nye aftale med hjerteklubben.

- Jeg har spillet i klubben »altid,« og SIF er den klub, jeg brænder for. Jeg er kommet fra helt tidligt på Mascot Park og nu på Jysk Park for at se, når SIF spiller. Jeg er vokset op med klubben, så den har en helt speciel plads i mit hjerte, og derfor er jeg rigtig glad for at forlænge, siger Niclas Holm Pedersen.

SIF-talentet voksede op i Engesvang og spillede i Engesvang Boldklub, indtil han var ni år, hvorefter han rykkede til Silkeborg IFs U10-hold. Efterfølgende er han avanceret gennem rækkerne.

I den toårige periode, som Niclas Holm Pedersen står overfor, har han et mål om at komme tættere på førsteholdet.

- Jeg vil udleve min drøm, og den er at få debut på SIFs førstehold og spille mig til en fuldtidskontrakt. Jeg er bevidst om, at der skal hårdt arbejde til, og det er jeg klar til at levere. Jeg håber da på debut indenfor de næste to år, siger den 18-årige offensivspiller, der karakteriseres ved at have sine spidskompetencer på den sidste tredjedel af banen. Og så er et godt højrefodsspark hans varemærke.

Hos cheftræner Kent Nielsen er Niclas Holm Pedersens kompetencer også blevet bemærket.

- Nicklas har nogle individuelle færdigheder offensivt. Hans gennembrudskraft og hurtighed gør ham til en meget interessant spiller. Han har mest vist sig frem på U19-holdet og har været lidt uheldig med skader, men det ændrer ikke på, at han er en interessant type, og nu ligger udfordringen i at overføre hans uomtvistelige individuelle færdigheder til seniorfodbold, siger Kent Nielsen.

- Man kan sige, at den store forskel på at være talent og senior er at få bragt færdighederne ind i holdets tjeneste. I U19 kan du med din hurtighed og teknik skabe noget på egen hånd. Det går ikke på seniorplan. Her er modstanderne smartere, og du er nødt til at indgå i en holdtaktisk plan. Det er det spring, Niclas står overfor, siger Kent Nielsen.

Niclas Holm Pedersen kommer til at indgå som en del af U19-holdet i den kommende sæson, ligesom der også er muligheder i Reserveligaen.

Engesvang-drengen har indtil videre spillet seks kampe for danske ungdomslandshold.