Venteliste eksploderer i paddleboardklub

Mathias Mark Iversen 

Flere og flere vil ud på bølgen blå med bræt og paddle. Surf og Sup Silkeborg har 270 medlemmer og næsten lige så mange på venteliste

SILKEBORG Surf og Sup Silkeborg padler derudaf. Foreningen, der holder til i Søsportens Hus og har windsurfing og stand up paddle (Sup) på paletten, havde blot 12 medlemmer for tre år siden. I dag har klubben 270 medlemmer og hele 250 på venteliste. Det er Sup, der bliver efterspurgt.

For Peter Kjærulf, formand i Surf og Sup, handler det om lukke nye medlemmer stille og roligt ind, så de kan lære sikkerheden, inden de for alvor begiver sig ud på vandet.

- Det er fint, at vi får organiseret folk i en klub. På den måde er vi sikre på, at de har styr på sikkerheden, siger han.

Lige nu har klubben syv uddannede instruktører, som alle har jobs, så det er først, når de har tid til at oplære nye medlemmer, at der optages nye medlemmer i klubben.

Lige nu holder klubben vejret. Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune drøfter nemlig, hvorvidt paddleboardere samt kano- og kajaksejlende fortsat skal have lov til at stævne ud ved Østre og Vestre Søbad og Aggerholm. Argumentet lyder, at de nye søbade skal være for badende.

Peter Kjærulf vil være træt af, hvis det bliver sådan, at paddleboardere ikke kan tage turen rundt om Silkeborg på vandet.

- Vi er på gennemfart, når vi tager den rute. Vi bruger ikke strandene. Til det skal vi bruge to meter for at komme i vandet og op igen, siger han.

Men formanden tror på en løsning, som alle kan være tilfredse med.

- Det har været muligt i mange år at tage ruten, så jeg håber, det kan blive ved.

Hvis man har lyst til at prøve kræfter med bræt og paddle, holder Surf og Sup Silkeborg åbent hus henover sommeren - hvis det passer med vejret. Klubben stiller udstyr til rådighed, og så kan du komme ud med en instruktør.